Szépüljünk

Ragyogás, naplemente és grunge – a nyár legtrendibb sminkjei

Az idei nyár sminktrendjeit sok minden jellemzi, de a visszafogottság nem. Vibráló színekben, csillogó részletekben tobzódhatunk, és nem csak a fesztiválokon. Bátran lophatunk egy kis vadságot a hétköznapi sminkünkbe is, ha akarunk.
Ragyogás, naplemente és grunge - a nyár legtrendibb sminkjei

Arc

Könnyed alapozás

Senki sem szeret kánikulában túl sok réteg sminket az arcára kenni, ráadásul nem is túl
egészséges, ha a sok szépítőszer beleég a bőrünkbe a tűző napon. Tudják ezt jól a vezető
sminkmesterek is, így meghatározó irányzatnak az alapozás terén azt jelölték ki, ha mindössze egy könnyed, színezett hidratálót teszel a bőrödre.

Megnézem
Összes kép (1)

Hagyhatod a primert, az alapozót és a többi huncutságot. Mivel azonban a nyár a csillogásról szól, egy kis highlighterrel mégis érdemes lesz kiemelned arcod szépségét. De vigyázz! Túlzottan csillámos se legyen, az már túl művi lenne, a cél pedig csak az egészséges, napsütötte bőrszín ragyogásának elérése.

Szemek

Naplemente-árnyalatok

A lágy pink, narancs vagy a barackszín legtöbbször mint ajakszínező vagy pirosító árnyalatok tűnnek fel, az idei nyár sminkdivatjában azonban a szemfestékeket is meghódították ezek a finomságok. Tiszta, érzéki tekintetet varázsolnak a maguk visszafogott módján, így a natúr sminkek kedvelőinél valószínű, hogy ezek a naplemente-árnyalatok lesznek a befutók. Nagyon szép példát láthatunk erre a Diornál, arra pedig, hogyan lehet pimaszul szexi a rózsaszín, szolgáljon mintául a Jill Stuartnál készített make up.

Megnézem
Összes kép (1)

Ragyogó szemhéjak

Szuper jó fesztiválsminkötleteket leshetünk el a kifutókról, ugyanis csak úgy lubickoltak a modellek a tavaszi-nyári kollekciók bemutatásakor a csillámos gélek, festékek, strasszok tengerében. Alkalmazhatjátok őket visszafogottan, a szemhéjnak csak egy kis területére feltéve, mint ahogy Dries Van Notennél látható, de a szinte teljes szemhéjra rákerülő élénk, csillogó szemfesték is tuti befutó, mint amilyen Giambattista Vallinál tűnt fel. Az idei sminktrendeknek megfelelően ráadásul nem tilos egy szimpla hétköznapot sem feldobni egy ilyen sminkkel!

Megnézem
Összes kép (1)

Szemünk kékje

A 80-as évek uralma után újra trónkövetelőként döngeti a kapukat a kék szemfesték. Anno imádtuk, aztán megutáltuk, majd cikinek tartottuk, végül most foghatjuk magunkat és mehetünk beszerezni a hozzánk illő legszebb árnyalatot. Az égkéktől a kobaltkéken át az ibolyás színekig számtalan variáció közül válogathatunk. Készíthetünk füstös szemeket úgy, hogy belecsempészünk egy kis kéket, mint Sonia Rykielnél látható, alkalmazhatjuk szemhéjunk csak egy kisebb részére feltéve, mint Marc Jacobsnál vagy a 3.1 Philip Limnél. De készíthetünk ezüstösen csillogó teljes sminket is vele, mint Diane von Furstenberg lányainál.

Megnézem
Összes kép (1)

Felturbózott szempillák

Ha a fenti példákat esetleg túl visszafogottnak találnád, ne a szemhéjadat, hanem egyenesen a szempilláidat vadítsd meg egy kis ciánkékkel. Véleményem szerint ez már erősen a bulismink kategóriába esik, de annak viszont tuti befutó.

Megnézem
Összes kép (1)

A másik szempillaőrjítő tipp mindennek a fekete változata, aminél az extra hosszúság alapkövetelmény. Ilyen babaszerű formákat persze csak műszempillák segítségével tudsz kialakítani. Kérheted úgy, hogy csak a pillák egy részére tegyenek fel – de oda aztán nem akármilyet –, mint a Louis Vuittonnál, de a Marni által bemutatott napsugár formájú pillák is szuperek.

Szemhéjtus

Még egy megoldás kínálkozik rá, hogy szemhangsúlyos sminked a legutolsó trendek szerinti legyen. Ehhez pedig nem kell más, mint a jól bevált szemhéjtus. A lényeg, hogy nem kell fukarkodni a mennyiséggel, nyugodtan rajzolhatunk magunknak hangsúlyos cicaszemeket, dögös íveket szemhéjunkra. A színek tekintetében a fekete mellett persze itt is bátran választhatunk pink, ciánkék, neonzöld vagy más vidám árnyalatot is.

Megnézem
Összes kép (1)

Száj

Az örök vörös

A klasszikus vörös rúzs számtalan gyönyörű árnyalatban szedi áldozatait idén nyáron, és biztosra veszem, hogy te is gyorsan elcsábulsz, ha látod, milyen szépségek közül lehet választani. A matt típus továbbra is divatban marad, de ha úgy tetszik, egy kis szájfénnyel kiemelheted, azzal sem fogsz mellényúlni.

Megnézem
Összes kép (1)

A sötét oldal

A grunge stílus és vele a sötét árnyalatú rúzsok egy ideje újra divatban vannak, így szikrázó nap ide vagy oda, ha szereted a mélybordó vagy sötét lilás színeket, nyugodtan viseld őket a tavaszt követően is. A teljes sminket nézve festheted a szemeidet is erősebben, mint egy igazi, 21. századi grunge lány, de ha nem akarsz ennyire darkos összhatást, elég, ha csak finoman kiemeled szemed ívét és nem tupírozod tovább a dolgot. Givenchynél az ajkakat még szájfénnyel is felturbózták, ellenpólusaként a matt trendnek.

Megnézem
Összes kép (1)

A képek forrásai: harpersbazaar.com, www.vogue.com, www.popsugar.com.au, www.pinterest.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top