Szépüljünk

10 kilót hízott a nyolcéves fiú, hogy megmenthesse édesapját

Nem bírta nézni édesapja szenvedését, ezért úgy döntött, segít neki. Ám ahhoz, hogy donor lehessen, Caónak 10 kilót híznia kellett.

Azután, hogy Cao édesapját az év elején leukémiával diagnosztizálták, egész családja összefogott, hogy segítsen neki a gyógyulásban. Ám hiába jelentkeztek donornak még a távolabbi hozzátartozók is, egyikük sem bizonyult megfelelőnek. Leszámítva a kínai férfi nyolcéves kisfiát.

Cao, aki elmondása szerint képtelen volt tovább nézni rákbeteg édesapja szenvedését, önként jelentkezett az őssejt-átültetésre. Csakhogy volt egy kis bökkenő: ahhoz, hogy a fiúcska szervezetéből kockázatmentesen eltávolíthassák a szükséges sejteket, Caónak nehezebbnek kellett lennie, mint 45 kiló.

10 kilót hízott a nyolcéves fiú, hogy megmenthesse édesapját

Az akkor 35 kilós fiúcska ezért hízókúrába kezdett, és rövid idő alatt magára szedte a szükséges 10 kilót. Hála Cao elszántságának, az átültetést július 6-án sikeresen elvégezték a xuzhou-i orvosi központban. Kezelőorvosai szerint a neve elhallgatását kérő édesapa állapota stabil, kisfia pedig alig várja, hogy végre egészségesnek nyilvánítsák.

10 kilót hízott a nyolcéves fiú, hogy megmenthesse édesapját

A helyi lapoknak elmondta, legnagyobb vágya, hogy apukájával elutazhasson Ausztráliába, ahogy azt a betegség előtt tervezték.

Olvass még többet az apa-fia kapcsolatról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top