Még a legpazarabb árnyalatú Chanel-rúzs sem mutat, ha alatta száraz, cserepes az ajkunk. Kezdjük tehát a legelejével: először is gondoskodjunk arról, hogy puha és hidratált legyen a szánk.
Erre persze van egy rakás szőlőzsír és ajakír, de sokszorosan bebizonyosodott már, hogy ezek néha többet ártanak, mint használnak: a kezdeti felüdülés után csak még szárazabbá teszik szánkat.
Mutatunk egy – talán szokatlannak tűnő – módszert, ami viszont egész biztosan működik! Fogj egy kis puha törölközőt, áztasd meleg vízbe, majd apró, körkörös mozdulattokkal tisztítsd meg ajkadat úgy, hogy az apró, elhalt bőrdarabkák lejöjjenek róla.
Ezután tegyünk egy borsónyit szemránckrémükből (igen abból) a mutatóujjunkra, és gyengéden kenjük be vele a szánkat! És már jöhet is rá a rúzs!
Hogy miért jó ez? Egy szemránckrém úgy van kitalálva, hogy gazdag és hidratáló legyen, viszont kevésbé zsíros, mint az ajakírek, így egyenletesebb és hosszabban tartó lesz a végeredmény!