Szépüljünk

Másfél éve nem használ sampont, így néz ki most a haja – fotó

Egy fiatal nő egy nap úgy döntött, soha többé nem mossa samponnal a haját. Másfél évvel később beszámolt az eredményről, sőt, meg is mutatta.

Kayleigh Thomas bő másfél évvel ezelőtt hiába mosta két-három naponta vagy akár még gyakrabban a haját, hiába próbált ki mindenféle sampont, folyamatosan zsírosnak érezte a haját. Egy nap aztán olvasott egy cikket egy bloggerről, aki akkor már két és fél éve nem használt sampont. Úgy döntött, hogy ezt ő is megpróbálja.

Az első samponmentes hónapokban Kayleigh haja nem túl vonzó, “átmeneti” állapotba került, őt ez zavarta, ezért sampon helyett egy speciális agyagot használt a tisztítására. Idővel azonban észrevette, hogy ettől töredezik a haja.

Nem akarta azonban feladni a tervét, ezért rengeteget kutakodott a témában, és rátalált egy növényi porokból és mosódióból álló keverék receptjére. Azóta ezzel tisztítja a haját.

Mostanában így néz ki:

 

QUICK NO ‘POO WARNING! I bought a new brand of shikakai last night and it stated that shikakai can carry the risk of “discolouring” blonde hair. I had noticed some coppery notes coming out in my own hair over the last few months since using Ayurvedic herbs, but I wasn’t sure if this was just down to increased shine. Personally I wouldn’t say it’s overly noticeable and I actually quite like my hair colour lately, but if you’re blonde and worried about this (especially if you’re dyed, I’d say, as your hair will be more porous), it might be best to skip the herbs for now until you’ve done your own research! I’ll be trying out the amla from my deep conditioning recipe as a shikakai replacement over the weekend to see if it works as a cleanser, but yeah, please please please make sure you do your own research into any colouring effects of shikakai, amla, reetha and cassia obovata and decide for yourself if you want to risk it!

Kayleigh Thomas (Conway) (@kayleighconners) által közzétett fénykép,

Kayleigh a hajvasalók, sütővasak, sőt a hajszárító használatát is mellőzi, ez alól csak néhány alkalom volt kivétel, mint például az esküvője. Máskor azonban hagyja a levegőn megszáradni a haját.

Mindennek hatására a haja ma már gyorsabban nő, és erősebb is lett, ráadásul a természetes tartása is jobb.

marieclaire.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top