Szépüljünk

Végre: pattanás elleni oltáson dolgoznak a tudósok

Régóta álmodozunk egy olyan csodaszerről, ami varázsütésre szünteti meg a pattanásos bőr problémáját. Most végre valóra válhat az álom!

A British Skin Foundation kutatása szerint a britek 80%-a szenved a pattanásos bőrtől, szóval nem is kérdés, hogy a világ régóta vár már valamilyen mágikus ellenszerre. A csodálatos nap hamarosan elérkezhet, a University of California tudósai ugyanis olyan készítményen dolgoznak, ami képes lenne felvenni a harcot a pattanásokat és mitesszereket okozó toxinok ellen.

Végre: pattanás elleni oltáson dolgoznak a tudósok

A tudósok biztató eredményeket értek el: találtak egy olyan antitestet, ami a gyulladást okozó proteint tudná semlegesíteni, így megakadályozhatná a pattanások kialakulását. Ez a jövőben azt jelentheti, hogy mindössze egy tűszúrással megkímélhetjük magunkat a rengeteg önértékelési problémát okozó, pattanásos bőrtől. Persze egyelőre még hátravannak a klinikai tesztek, ami még néhány évet jelent, mielőtt a készítményt piacra dobhatnák, de most legalább van mire várniuk a kétségbeesett kamaszoknak!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top