Szépüljünk

Szépségápolási hibák, amiket lehet, hogy te is elkövetsz

A szépségápolás egyik meghatározó része, hogy olyan kiváló minőségű termékeket használjunk, amelyek megfelelnek a bőrtípusunknak, na meg az igényeinknek. Ám még azok is, akik a legjobbakat választják, elkövethetnek néhány akaratlan hibát.

Minden nő szeret szép lenni. Vannak, akik mindenre képesek azért, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, míg mások legalább az alap dogokra odafigyelnek azért, hogy vonzóak lehessenek. S ahogyan a mondás is tartja, a pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve, igaz ez a szépségápolásra is. Ugyanis számtalan olyan berögződött szokásunk lehet, amitől csodát remélünk, miközben épp hogy ártunk magunknak. Így amellett, hogy a törekszünk arra, hogy minőségi kozmetikumokat választunk, a helyes használatukról is meg kell bizonyosodni.

 

Ahogy közeleg a nyári meleg, egyre gyakrabban izzadunk és ez bizony hatással van az arcbőrünkre is. Főleg akkor, ha használunk púdert vagy alapozót. Ha így teszünk, az a legfontosabb, hogy mielőtt felvisszük a bőrünkre az újabb réteget, mindenképpen itassunk fel a nedvességet az arcunkról és töröljük át azt enyhén nedves kendővel. Ugyanis ha nem tesszük, a pólusaink elzáródhatnak.

Az arcápolás lépései:

  • Arctisztítás
  • Radírozás
  • Tonizálás
  • Hidratálás
  • Szemkörnyék ápolás

Törölközz

Volt időszak, amikor a csapból is folyt, hogy a bőrünknek az a jó, ha hagyjuk megszáradni fürdés vagy zuhanyzás után. A szakemberek viszont az mondják, akkor tesszük a legjobbat vele, ha alaposan áttöröljük és segítünk az elhalt hámsejtek távozását. Ha pedig úgy érezzük, hogy száraz a bőrünk, mindenképpen hidratáljuk jó minőségű testápolóval. Olyan készítményt válasszuk, amelyik a bőrtípusunknak megfelelő.

Szépségápolási hibák, amiket lehet, hogy te is elkövetsz

Akkor sem teszünk jót a bőrünknek, ha este megfeledkezünk az arctisztításról. Ugyanis éjszakára vétek rajta hagyni még a legjobb minőségű festéket, alapozót is, mert nem tud lélegezni a bőr. Egészen addig kell tisztítani azt, amíg teljesen le nem jön róla minden kozmetikum. Mielőtt az éjszakai ápolót felkennénk, érdemes vízzel átöblíteni az arcot. Vannak olyan éjszakai krémek, amelyeket nem szerencsés a szem környékén használni, mivel ott a bőr érzékenyebb és akár allergiás reakciót is kiválthatnak.

Akik a legjobbat akarják a bőrüknek, alaposan válogassák meg, mit visznek fel rá. Azon túl, hogy a minőségi kozmetikumok javarészt hatékonyabbak, mint az olcsóbb változatok, általában a nem kívánatos összetevőkből is kevesebb van bennük. Amit lehetőség szerint érdemes kerülni, azok a kőolaj származékok és a parabének.

Olvass még többet a szépségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top