Szépüljünk

5 szépségfogadalom, amit érdemes megtartani 2018-ban

A nagy fogadkozásban bőrünk egészségéről se feledkezzünk meg: íme néhány szépségápolási fogadalom, amit tényleg érdemes megtartani az új évre.

A huzatokat is tisztítsd, ne csak az arcodat

Nagyon fontos, hogy kellő gyakorisággal (2-4 naponta!) tisztítsuk a lepedőt és a párnahuzatokat, hogy a bőrről ledörzsölődött izzadság, elhalt bőrsejtek és az anyagon összegyűlő szennyeződések ne érintkezzenek bőrünkkel!

Fényvédelem minden napra

Nemcsak a 40 fokos strandidőben van szükség fényvédelemre. A káros UV-sugárzás borzasztóan rossz hatással van a bőrre, szóval ügyeljünk rá, hogy mindennap használjunk fényvédőt arcbőrünkön!

Ecsetkarbantartás

A huzatokhoz hasonlóan az is elengedhetetlen, hogy az arcunkra használt ecseteket és szivacsokat rendszeresen tisztítsuk! A legjobb, ha ezt minden használat után megtesszük, de ha ehhez lusták vagyunk, heti egyszer mindenképpen végezzünk egy alapos tisztítást!

Gyengédebb bőrápolás

A szépségápolásnak nem szabad fájdalmasnak lennie. Ne használjunk túl erős radírokat vagy olyan peelingeket, tonikokat, amiktől ég a bőrünk. Mindig gyengéd, kímélő termékekkel tisztítsunk és ápoljunk, hiszen így nemcsak sokkal kellemesebb, de hatékonyabb is lesz a szépségrutinunk.

Kukába vele!

Így év elején jó ötlet lehet átnézni a lejárati dátumokat kozmetikumainkon… Semmi szükség ezeréves szempillákra és arckrémekre, sőt ezektől sürgősen váljunk meg, mielőtt a lejárt termékek több bajt okoznának, mint amennyi hasznunk származhat belőlük!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top