Szépüljünk

Büszkén vállalja pattanásos arcát a kamaszlány

A 17 éves Hailey Wait sorstársainak szeretne erőt adni őszinte, alapozó nélküli szelfijeivel.

A reklámokban, filmekben és óriásplakátokban szinte kizárólag tökéletes bőrű embereket látunk, ezért könnyen azt érezhetjük, hogy baromi ciki pattanásosnak lenni. A kismillió alapozóreklám persze megoldást kínál problémánkra, de jobban belegondolva elég szomorú, hogy problémás bőrünk takargatása az egyetlen lehetőség.

A most 17 éves Hailey Wait állítólag 11 éves kora óta küzd pattanásokkal. A lány korábban annyira szégyellte arcát, hogy még akkor is vaskos alapozóréteget kent rá, ha éppen nem ment sehová. A fájdalmas, vöröslő pattanások mellett osztálytársai piszkálódásai okoztak neki fájdalmat, végül pedig annyira undorítónak érezte saját arcát, hogy már egyáltalán nem tartotta magát szépnek.

Aztán egyszer csak minden megváltozott. Hailey rájött, hogy nem akar többé álarcot viselni, alapozó nélkül, büszkén mutatta meg pattanásait. Aztán elkezdte Instagramra is kiposztolni a pattanásokat megmutató szelfiket, és bár az elején rengeteg sértő kommentet és kéretlen arcápolási tippet kapott, egyre többen kezdték el tisztelni a bátorságát.

Hailey azt mondja, szeretné, ha többi sorstársának is erőt adhatna aktivizmusával, és őszintén hisz benne, hogy valaki akkor is lehet gyönyörű, ha nem tökéletes a bőre.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top