Szépüljünk

Szemcsepp helyett műkörömragasztót cseppentett a szemébe

Nem először okoztak balesetet a hasonló küllemű flakonok...

Egy 64 éves brit férfi véletlenül összecserélte a szemcseppjét egy hasonló flakonban lévő műkörömragasztóval, és ez utóbbiból cseppentett az egyik szemébe. Azonnal észrevette a tévedést – naná!… –, és bő vízzel ki is mosta a szemét, de két órával később sem enyhült a fájdalma, illetve homályosan látott, ezért bement a kórházba.

TMJ/The Sun

Az orvosoknak fel kellett feszíteniük a férfi szemét, hogy eltávolítsák a benne maradt ragasztót. Sérülései kezelésére egy újabb szemcseppet írtak fel neki.

A brit férfi balesete egyáltalán nem egyedi: időről időre előfordul, hogy valaki összecseréli a műkörömragasztót és a szemcseppet. Egy alkalommal Gábor Zsazsa férje, Frederic von Anhalt herceg is belefutott ebbe a meglehetősen kellemetlen tévedésbe. 

A szakemberek évek óta szorgalmazzák, hogy a ragasztós flakonokon a gyártók helyezzenek el olyan biztonsági kupakot, amilyen például a veszélyes háztartási tisztítószereken is van.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top