Szépüljünk

Göndör haj: trükkök és tippek, hogy elégedett légy

Azért, hogy göndör hajadat áldásnak, és ne átoknak éld meg, jó pár dolgot megtehetsz. Apró trükkök és hajápolási fortélyok, amelyekkel még szebb lesz göndör hajad.

Az egyenes hajú nők sok mindent megtesznek azért, hogy hajuk göndör legyen: hajcsavarók, hajformázók, tartós hullámok. A sokak által áhítozott göndör haj azonban különleges ápolást és odafigyelést igényel. Megmutatjuk, mit tehetsz, hogy göndör fürtjeid ne rakoncátlankodjanak.

Göndör haj

  1. A hajszárító forró hője nem tesz jót a természetesen göndör hajnak, ezért a legjobb, ha megvárod, míg magától megszárad. Télen persze meg kell szárítani, ilyenkor alacsony hőmérsékleten és fokozaton használjuk a hajszárítót, az erre a célra kialakított fúvócsővel.
  2. Ha éppen olyan napod van, hogy kiegyenesítve szeretnéd hordani a frizurádat, megteheted. Elkészítéséhez használj hajvasalót, de csak módjával és a megfelelő hővédő ápolók használata után!
  3. A rendszeres és gyöngéd hajvágás frissességet kölcsönöz fürtjeidnek. Persze nem mindegy, mennyi hajtól szabadít meg a fodrász. Ha túl soktól, könnyen úgy nézhetsz ki, mint egy jól fésült pudli a kutyakozmetika után.
  4. Ha a könnyed hullámokat kedveled, és szeretnél a 20-as évek stílusában tündökölni, használj göndörítő spray-t vagy hajhabot, fésüld be a frizurádat, és rögzítsd csatokkal nagyjából áll magasságban. Ezután hagyd, hogy magától megszáradjon, vagy alacsony fokozaton óvatosan szárítsd meg hajszárítóval. Miután kivetted a csatokat, óvatosan fésüld ki a hajadat.
  5. A nagyon menő, laza esésű göndör frizurához pedig nem kell mást tenned, mint felvinni egy adag hajhabot a száraz hajra, majd nagyobb tincsekben feltekerni papír hajcsavarókra. Szárítsd pár percig óvatosan, majd hagyd, hogy teljesen megszáradjon. Ezután vedd ki a papírtekercseket, és a kezeddel, fésű használata nélkül, rendezd el a hajtincseket, ahogyan neked tetszik.
  6. A rakoncátlan és néha kezelhetetlennek tűnő göndör fürtöket is hajcsavarókkal tudod megszelídíteni. Minél nagyobb a hajcsavaró, annál lágyabb esésű lesz a göndör hajad.
  7. A göndör hajad akkor lesz a legkevésbé csomós vagy gubancos, ha a samponos hajmosást követően még vizesen fújsz rá egy kevés lakkot, és hagyod, hogy magától megszáradjon.
  8. A hajcsavarók használatakor pedig érdemes figyelni arra, hogy nagyjából ugyanakkor hajtincseket és ugyanolyan szorosra tekerjünk fel, különösen ügyelve arra, hogy a tincsek végei is szépen rásimuljanak a hajcsavaróra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top