Szépüljünk

Gigi Hadidnak elege lett a testgyalázókból, nem magyarázkodik többet az alakja miatt

A szupermodell egy életre megelégelte, hogy hol túl soványnak, hol túl gömbölyűnek kiáltják ki. Most őszintén kifakadt: a súlyingadozás hátterében pajzsmirigybetegsége áll.

Még csak 22 éves, Gigi Hadid máris ikonnak számít a modellvilágban. A lányt karrierje kezdetén sokan azért kritizálták, mert túl gömbölyűnek tartották az idomait a kifutóra, az utóbbi időben pedig azért gyalázzák, mert szinte csontsoványra fogyott. Nem csoda, hogy Hadidnak elege lett a beszólásokból, és olyan választ adott a Twitteren, ami után minden testgyalázó elszégyellheti magát.

JP Yim/Getty Images

„Fogalmatok sincs róla, hogy 17 évesen, mikor elkezdtem ezt az egészet, még nem diagnosztizáltak Hashimoto-szindrómával. Amikor azt mondtátok, túl nagy vagyok a kifutóra, épp gyulladásokkal és vízvisszatartással küzdöttem.”

A Hashimoto-szindróma egy autoimmun eredetű pajzsmirigy-rendellenesség, mely többek között fáradtságot, száraz bőrt és mindenekelőtt testsúlygyarapodást okoz. A modell hozzátette, hogy évek óta kezelés alatt áll, ezért bár ugyanúgy étkezik és él, mint eddig, a teste egyszerűen máshogy dolgozza fel a tápanyagot, és az állapota végre kielégítő.

„Nem fogok többet magyarázkodni a testem miatt, csak azért, mert nem fér bele a ti szépségről alkotott elvárásaitok keretei közé” – zárja le az ügyet Hadid. „Kérlek, mint közösségimédia-felhasználókat és mint emberi lényeket általában, legyetek empatikusabbak másokkal.”

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top