Szépüljünk

Kevesebb mint 100 embernek van ilyen haja a világon

Hogy mi a közös Albert Einsteinben és egy 5 éves floridai kislányban? A frizurájuk!

Az 5 éves, floridai Evelyn Cubbedge úgynevezett kifésülhetetlen haj szindrómával él, mely a világon kevesebb mint 100 embert érint. Egy génmutáció következtében a kislány haja folyamatosan égnek áll, nem lehet teljesen kifésülni, és sosem nő meg igazán. Ugyanebben a rendellenességben szenvedett egyébként Albert Einstein is.

Evelyn Cubbedge (Profimedia)

A kislány édesanyja, Nicole elmondta: gonosz beszólásokat is kapnak Evelyn frizurája miatt, többen vannak viszont, akik megdicsérik a különleges hajkoronát. Hozzátette azt is, hogy nem könnyű kordában tartani a kislány tincseit. Általában megpróbálja kis copfba fogni, hogy ne lógjon a szemébe.

Evelyn tisztában van azzal, hogy a haja más, mint a többieké, de az esetek többségében ez nem zavarja. Néha persze azért ő is vágyik rá, hogy hosszú, egyenes haja legyen, mint más kislányoknak.

A szülei úgy döntöttek, hagyják Evelyn haját természetesen nőni, és nem tesznek vele semmi drasztikus dolgot, mivel ez teszi lányukat különlegessé. Majd ha nagyobb lesz, saját maga eldöntheti, hogy mit szeretne kezdeni a hajával.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top