Szépüljünk

Megalázták a rákos asszonyt a szépségszalonban

Úgy bántak a rákos asszonnyal a szépségszalonban, mintha legalábbis leprás lenne.

A 78 éves Elspeth Gibson négy éve küzd a rákkal, és nemrégiben közölték vele, hogy a betegségét már nem lehet kezelni. Az asszony szerette volna kicsit jobban érezni magát, ezért elment egy szépségszalonba, ahol manikűröztetni szeretett volna. Beszélt azonban a betegségéről a manikűrösnek, aki erre közölte vele, hogy nem hajlandó megcsinálni a körmeit, mert rákosokat nem szolgálnak ki.

A nyugdíjas ápolónő, aki korábban maga is dolgozott rákos betegekkel, nagyon megalázónak találta a helyzetet, úgy érezte magát, mintha leprás lenne. 

„Szégyenletes, szívtelen és kegyetlen” – ezekkel a szavakkal jellemezte Facebook-bejegyzésében a fia, Andrew Gibson azt a bánásmódot, melyet az szalonban az édesanyja iránt tanúsítottak. Elspeth a történtek után napokig sírt, és nem akarta elhinni, hogy így bántak vele. 

Elspeth Gibson (Fotó: Facebook/Andrew Gibson)

Bryan Nickless, a szépségszalont üzemeltető cég vezetője azt mondja, hogy ha egy vendégük súlyos betegséggel küzd, orvosi papírt kell bemutatnia, hogy igénybe veheti a kezeléseiket. Biztosak akarnak ugyanis lenni abban, hogy a beteg legyengült immunrendszerét nem veszélyezteti például egy bőrén ejtett vágás. Hozzátette, hogy nem igaz, hogy a szalon alkalmazottja azt mondta volna Gibson asszonynak, hogy rákosokat nem szolgálnak ki.

Orvosa azóta levelet írt a szépségszalonnak, melyben biztosította őket arról, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy megcsinálják az idős asszony körmeit.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top