Szex

Pasi – pórázon, avagy te mennyit engedsz a párodnak?

Ki-ki vérmérséklete alapján dönti el, mit enged meg párjának, és mi az, ami felett már nem tud szemet hunyni. Van azonban hét szituáció, amikor ösztönösen is rántunk egyet a pórázon, pedig lehet, hogy nem kéne...

E kényes téma kapcsán biztosan kapásból rávágod, hogy a szabadság mindenkinek jár, hogy te aztán soha nem tartanád a párodat pórázon, meg egyáltalán milyen dolog a teremtés koronáit idomítható háziállatkához hasonlítani. Igen, így hangzik a hivatalos verzió. De most itt az ideje, hogy kiterítsd a kártyáidat! Kalitkában tartod a pasid, vagy azt vallod, felesleges, mert úgyis mindig visszatalál?

Mert akárhogy is, mi, nők már csak olyanok vagyunk, hogy nem szeretünk osztozkodni. Persze szó sincs irigységről, de ami jár, az jár. Egy egész férfiember, aki csak a miénk, minden ügyes-bajos dolgával meg szeretetre méltó hibájával együtt. Na mármost, először is: sok munka volt vele. Másodszor: nehéz lenne jobbat találni. Harmadszor: azért csak-csak ragaszkodunk hozzá, így hát természetes, hogy igyekszünk vigyázni rá, nehogy elkóricáljon. Azonban nem mindegy, milyen eszközökkel. Bár használati utasítás nem jár hozzá, nyilvánvaló, hogy a szöges nyakörv meg a vaskerítés nem a legjobb megoldás. Mindannyian mások vagyunk, így hát ki-ki vérmérséklete szerint dönti el, mit néz el a párjának, és mi az, ami fölött már nem tud szemet hunyni. Azonban vannak tipikus kényes helyzetek, amikor ösztönösen rántunk egyet a pórázon. Nézzük, mennyire veszélyesek ezek a szituációk valójában!

1. Mindent a szemnek

Sok nő sértésnek veszi, ha párja végignéz más, általában feltűnően dekoratív hölgyeket az utcán, holott igazán ártatlan dologról van szó. Mert ismerjük el, aki szép, arányos, vagy jól van felöltözve, arra mi is vetünk egy futó pillantást. Az „utánafordulósdi” azonban már túlzás.

Mindent a szemnek

Tipp: Akármennyire is félted a párod, ne nézz minden nőnemű egyedre konkurenciaként! A férfiak nagyra tartják, ha elismered egy másik nőről, hogy csinos, okos, szexi.

2. Nőnemű kollégák, barátok

Sokan féltékenyek azokra a nőkre, akikkel a partnerük naponta egy levegőt szív. Azonban ez egy olyan helyzet, amit még a legrövidebb pórázzal sem tudunk kikerülni, így hát meg kell tanulni megbarátkozni vele – na meg a feltételezett ellenséggel.

Tipp: Ha kedvesed feltűnően sokat beszél egy hölgyismerőséről, kérd meg, hogy mutassa be! Ha megismered, talán belátod, hogy felesleges volt féltékenynek lenned, vagy akár az is előfordulhat, hogy tényleg szimpatikus, és jól kijöttök majd.

3. „A hívott szám jelenleg nem kapcsolható.”

Így hangzik a jól ismert gyötrő mondat, amelyet az aggódó, kezeit tördelő, körmeit tövig rágó nő legkevésbé szeret hallani.

Tipp: Ha kedvesed nem elérhető, ne gondolj egyből a legrosszabbra, próbáld elfoglalni magad. Ha végre beszéltek, ne ess neki dühöngve, csak említsd meg higgadtan, hogy próbáltad hívni, de nem sikerült, ezért már-már komolyan aggódtál miatta.

4. Sok férfi egy kupacban

Számtalan nő nehezen viseli a kanbulizós, kártyázós, meccsnézős, számítógépezős estéket, amikor is a kelleténél több hímnemű egyed gyűlik össze egy helyen. Pedig ha partnerünk nem viszi túlzásba a pasis estéket, nem hanyagolja el egyéb kötelezettségeit (család, gyerek, munka és nem utolsósorban mi magunk), akkor a tiltás alaptalan. Mindenkinek szüksége van a másiktól külön töltött időre, ami mellesleg jót is tesz a párkapcsolatnak.

Tipp: Amíg a párod a haverjaival lóg, találj ki te is programot a barátnőiddel. Ha már van csemetétek, és ez nem megoldható, egy-egy estét, délutánt akkor is engedélyezzetek magatoknak felváltva.

 

Őket kérdeztük. Amitől a pasik hátán feláll a szőr:

• Ha folyton hívogatják őket, amikor más programjuk van.

• Az állandó számonkéréstől, vagyis: „Hol voltál? Kivel voltál? Mit csináltál?”

• Ha átböngészik a telefonjukat, vagy más módon „kémkednek” utánuk.

• Ha korlátok közé szorítják őket, vagy megmondják nekik, mit tegyenek, és mit ne.

• Ha alaptalanul meggyanúsítják őket, hogy hűtlenek.

5. „Segítség, a párom pornófüggő!”

Hihetetlen, de tényleg sok nő gondolja így, amikor iszonyodva tapasztalja, hogy férje/barátja szeret nézelődni az internet „18 karikás” oldalain. Holott ez manapság már teljesen természetesnek mondható, ártalmatlan dolog.

Tipp: Ülj le párod mellé, és nézzétek együtt!

6. Ártatlan flört

Egyes nők úgy gondolják, az ismerkedés, szemezés önmagában még nem bűn, ezért elnézik partnerüknek. Sőt, a szakértők is ezen a véleményen vannak, ugyanis szerintük ez izgalmat visz a kapcsolatba, valamint a flörtölő fél újra vonzónak érzi magát. A féltékenyebb típusú hölgyek azonban nincsenek kisegítve e tudományos magyarázattal, és hevesen tiltakoznak a dolog ellen.

Tipp: Ha bánt kedvesed viselkedése, lehetőség szerint azonnal tudasd vele, még akkor is, ha valóban ártatlan dologról van szó. Ha tényleg tiszteletben tartja az érzéseidet, tekintettel lesz rád.

7. Ha a pasi félrelépett

A nők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy miután visszafogadják párjukat egy kisebb-nagyobb botlás után, különböző kegyetlen feltételeket szabnak, mint hogy most aztán minden másképp lesz, nulla szabadság, semmi saját vélemény, meg irgum-burgum. Nyilvánvaló, hogy nehéz bizalmat hitelezni annak, aki már eljátszotta egyszer, azonban enélkül sajnos nem lehetséges újra kezdeni.

Tipp: Csak akkor fogadd vissza hűtlen kedvesed, ha tényleg meg tudsz neki bocsátani, és valóban elhiszed, hogy többször nem fog megbántani.

 

Ha a kényes helyzeteket olvasva feltűnően sokszor nyílt ki a bicska a zsebedben és szaladt fel a vérnyomásod, erős a gyanú, hogy te is túl rövidre szabtad azt a bizonyos madzagot. Ennek oka a legtöbb esetben nem a valódi féltés, hanem a bizalom hiánya és a kényszeres birtoklási vágy. Ilyen alapokra azonban nem lehet egészséges, boldog párkapcsolatot építeni. Meg aztán az igazi férfit olyan fából faragták, hogy nem könnyen viseli a megszorításokat, tiltásokat és a túlzott ragaszkodást. Meglátod, a végén hallgathatod tőle naphosszat, hogy „mintha csak az anyámat hallanám!”, ami valljuk be, elég kiábrándító. Másrészt, ha a póráz túl rövid, akár el is szakadhat. Ha kedvesed megelégeli a folytonos tiltásokat, hamarosan olyan partner után néz, aki több teret enged számára. Akkor aztán bottal ütheted a nyomát.

Az igazság az, hogy valójában semmi jelentősége, van-e póráz, rövid, avagy hosszú. Aki tiltott gyümölcsöt akar enni, előbb-utóbb megtalálja a kiutat a legvastagabb betonfalon át is. Így hát talán nehezebb, de mégis annyival jobb bízni a másikban. Bízni és szabadon engedni. Aztán várni, hogy magától visszataláljon. Ha mégis elcsavarogna, nem is volt értékes.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

A Nők Lapja Cafe fórumozóinak bölcsességei – részletek a „Rövid póráz vs. hosszú póráz” című topikból

• „Nem vagyok a túl rövid póráz híve, minél rövidebb ugyanis, annál inkább meg akarunk tőle szabadulni. Az ember természete már csak ilyen.”

• „Azt gondolom, hogy akit kalitkában tartanak (legyen az a szerelmed, a gyereked vagy bárkid), jobban elkalandozik, és otthagy, ha kinyílik a kalitka ajtaja, mint az, aki nincs bezárva. Szerintem igencsak betenné a kaput a másiknál, ha megtiltanánk vagy megparancsolnánk neki valamit. Kérni, na, azt lehet!”

• „A szabadság mindenkinek jár, addig a pontig, amíg a másikat nem bántja, nem gátolja, nem zavarja. Figyelembe kell tehát venni, mi jó a másik félnek is! Ezért vagyunk együtt, nem külön. Nem a póráz a lényeg, az nem kell. A másik ismerete, a saját vágyaink korlátozása – önmagunktól, nem kényszerrel –, ha ezt meg tudjuk valósítani, az már félsiker.”

Tipp: Olvass bele a topicba, vagy mondd el te is a véleményed a témáról! »

 

Párkapcsolat.lap.hu »
Flört.lap.hu »
Önbizalom.lap.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top