Szex

És a Te véleményed…?

Mindenkivel megtörténhet, mindenki megteheti. De valóban így van ez? Sokféle vélemény létezik, nemtõl és kortól függetlenül.

Zsófia 24 éves újságíró

Még nem házasodtunk össze, de már négy éve együtt élünk a barátommal. Nem vagyok féltékeny típus, nem szoktam őt ellenőrizgetni, megbízunk egymásban. Ha mégis kiderülne, hogy megcsal vagy megcsalt engem, valószínűleg megbocsátanék neki, de csak egyszer. Egyetlenegyszer magamnak is megbocsátanék, tehát neki is, hiszen ez így fair. Biztosan nagyon fájna, amit tett, de valahogy túltenném magam rajta, felülemelkednék a dolgon. Hogy utána milyen lenne a kapcsolatunk? Azt nem tudom, de hát azért bocsátanék meg, hogy minden olyan legyen, mint régen. Egyébként hiszek a régi nagy igazságban, hogy nem kell annyira megijedni, ha a férfi félrelép, attól még engem szeret, csak változatosságra vágyik, és utána úgyis visszajön.

Mariann 37 éves tanítónő

Az, hogy a felek megcsalják egymást a házasságban, sajnos ma szinte olyan egyértelmű, mint hogy iszol, ha szomjas vagy. Modern világunkban az emberek sokkal könnyebben engednek a kísértésnek, mint régen, már nincs olyan értéke a hűségnek. Kísértés pedig akad bőven! Én úgy gondolom, nem erősnek kell ahhoz lenni, hogy valaki ellenálljon, elég csupán arra gondolni, hogy én örök hűséget fogadtam, mit bonyolítsam az életemet!

Zoltán 28 éves grafikus

Pár éve sikk volt a haverok előtt, ha egyszerre több csaja volt az embernek. Erre mondják, hogy egy fiú kiéli magát, utána jöhetnek a tartós kapcsolatok. Nálam is e szerint a recept szerint működött a dolog. De aztán elegem lett belőle! Egyszerre két-három barátnőt is tartottam, s egyre nehezebb volt összeegyeztetni, hogy mikor, kivel találkozom. De most, hogy megtapasztaltam a tartós kapcsolat szépségét, azt, hogy milyen jó érzés bízni a másikban, már nem cserélném el semmiért. Szerelmes vagyok, a megcsalás ilyenkor kizárt, a gondolatát is kizárom az életemből. Szerintem a házastársak csak akkor lépnek félre, akár nők, akár férfiak, amikor bajok vannak a kapcsolatukban. Egyszerűen könnyebbnek érzik ezt a megoldást, mint leülni beszélgetni. Többet kellene beszélni, nem csak elrohanni egymás mellett, s akkor felébredni, amikor már megtörtént a baj!

Ádám 23 éves tördelő

Én nem tagadom, még ha tartós a kapcsolatom, akkor sem hagyok ki egy-egy új kalandot, hiszen csak egyszer fiatal az ember! Nem hiszek abban, hogy két ember le tudja élni az életét egy házasságban úgy, hogy csak egymással szeretkeznek. Miért is kellene így lennie? Nem hiszek a házasság elavult intézményében. Szerintem nem olyan nagy bűn mással is kipróbálni azt, ami jó. Én később is meg fogom tenni, ha alkalom adódik, persze azért válogatok is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top