Szex

Regényajánló





Amanda Quick: A zöld kristály

Senki más nem lehet Scarcliffe ura, mint aki birtokában van a híres scarcliffe-i köveknek. És bár a legtöbb kő már régen eltűnt, a legendás zöld követ csak nemrégiben rabolták el a helyi kolostorból. Ez pedig elég kellemetlen hír Sir Hugh számára, aki éppen most kapta a birtokot jótevőjétől és nevelőapjától. Nevelőapára pedig azért volt szükség, mert anyja annak idején megmérgezte férjét és saját magát, miután kiderült, gyermekének apja nem veszi feleségül. Azóta is viszály dúl a két család között.

Ha pedig a lovag meg akarja tartani új birtokát, minél hamarabb meg kell találnia a zöld kristályt. A nyomozás egy vörös hajú lányhoz vezet, aki szokatlan tudományos munkával tölti idejét, és minden vágya, hogy elszabaduljon nagybátyja birtokáról, és miután öccse életét elrendezte, kolostorba vonulhasson, hogy az ottani körülményeket kihasználva folytathassa természettudományos kutatásait.

Amire viszont egyikük sem számított: a vonzalom, ami bennük ébred, és a jegyesség, amit ismeretségük második napján kötnek, ha egyelőre nem is túl hosszú időtartamra. Azt pedig minden olvasó sejtheti, mi lesz a jegyesség vége. Aki pedig Amanda Quick regényeit ismeri, az már előre felkészül a nyomozás izgalmas fordulataira, méregkeverésre, intrikára, bosszúra és főleg egy férfi és egy női lélek összecsapására.











Maecenas, 253 l., 990 Ft


Bertrice Small: Királyok szeretője, királyi szeretők





Angliában a XVII. században nem volt könnyű az eladósorban lévő arisztokrata kisasszonyok élete. Miután Cromwellék kivégezték a királyt, megszűnt az udvar, és ezzel együtt szinte minden lehetőség a bálokra, szórakozásra – és a férjfogásra. Autumn Rose Leslie elkeseredve gondol arra, hogy már tizenkilenc éves, és még mindig hajadon. Hamarosan azonban ennél jóval nagyobb katasztrófa következik be: Cromwell fosztogató katonája megöli sógórnőjét, s bosszúból Autumn lelövi a gyilkost. Bár a katona felettese teljesen belehabarodik Autumnba, és nem kívánja megtorolni a tettet, a lány családja jobbnak látja, ha Autumn és édesanyja egy ideig Franciaországban telepszik le.

Itt Autumn megtalálja a tökéletes férjet és a boldogságot, de csak rövid időre. Férje néhány év múlva meghal, és a magára maradt Autumn felkelti XIV. Lajos figyelmét. A király nem nyugszik, amíg a lányt ágyába nem csalogatja, s végül Autumn egy lányt szül neki. A király esküvője és az angol király trónra lépése azonban visszahívja az asszonyt szülőhazájába. Itt az angol király kényszeríti ágyába, és Autumn már kételkedni kezd, hogy megtalálhatja-e az igaz szerelmet – amikor felbukkan a múltból az a bizonyos tiszt Cromwell seregéből, kiderül róla, hogy valójában királypárti nemes, és még mindig szerelmes Autumnba…
Bár az író törekedett arra, hogy a történelmi háttér és a történet illeszkedjék, nem járt sok sikerrel. A nevek, a beszédmód, az indíttatások – mind mind szembeszökően, néha zavaróan modernek. A történetnél csak a család rokoni kapcsolatai bonyolultabbak, s különösen a teljesen feleslegesen elmesélt romantikus történelmi visszatekintések zavarják össze az olvasót. A legzavaróbb azonban a főhősnő felszínes jelleme, ami teljesen meggátolja, hogy a királyok kedvének kiszolgáltatott áldozatnak tűnjön.












Magyar Könyvklub, 427. l., 1990 Ft






Mary Jo Putney: Porcelán menyasszony


Egy hideg téli éjszakán sötét ruhás lány kopogtat a kastély kapuján. A lány ráadásul különleges külsővel is rendelkezik. Szerencsére kínai anyjától örökölt vonásai a gyarmatokat birtokló Angliában nem kelt nagy feltűnést. A lány azonban nem foglalkozik azzal, hogy ki találja szépnek és ki nem. Férjét gyászolja, aki Kínában halt meg. A skót kereskedő és a kínai nő Makaón született és gyerekeskedett lánya sok mindenen ment már keresztül. Miután sok évvel ezelőtt szülei meghaltak, apja egyik üzlettársa fogadta magához a szegényen maradt árvát. Hatalmas hasznot hozhatott számára az angolul és kínaiul is folyékonyan beszélő gyerek, remekül használhatta, hogy angol üzleti partnerei mellett tevékenykedjen segítőként és kémként egyaránt. És hogy miért volt szükség kémre? Azért, mert abban a korban járunk, amikor a külföldiek csak szoros ellenőrzés alatt tevékenykedhetnek, ha egy helyi felel tetteikért. Ehhez viszont a lánynak fiúvá kell válnia, hiszen egy lány nem vállalhat ilyen munkát.

Ebben a helyzetben érkezik Keletre Kyle, aki mielőtt befejezné évek óta tartó útját, és hazatérne családjához, még el akar látogatni Hoshan szentélyébe. A lány pedig elkíséri, hogy aztán ő kísérhesse el a férfit Skóciába. Az utolsó pillanatban azonban lelepleződnek.

Hogy ezek után mi történik, igazán nem lenne ildomos előre elárulni. Legyen elég annyi, hogy nagy meglepetések várják még az olvasót. Arról nem is beszélve, hogy a kötetet alkalmazhatjuk kis feng shui és tai chi, valamint wing chun szakkönyvként is. De akit ezek esetleg nem vonzanak, az is jól fog szórakozni!












General Press, 390 l., 1300 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top