Szex

Regényjánlónk





Hedwig Courths-Mahler: Vezeklés

Lena Warstettent apja nehéz döntés elé állítja: ha nem megy feleségül a gazdag Franz Borkenhagenhez, a család csődbe megy, és az apát lecsukják váltóhamisításért. Lena azonban a szegény földbirtokost, Heinz Romittent szereti, s a férfi viszontszereti őt. De családja, különösen beteg anyja kedvéért a lány lemond álmairól, és kezét nyújtja Borkenhagennek. Ahogy közeledik az esküvő, Lena egyre nehezebben viseli döntése súlyát, hiszen undorodik tolakodó, hangoskodó vőlegényétől.

Aki arra számít, hogy csoda történik, Heinz meggazdagszik, és Lenának nem kell feleségül mennie Borkenhagenhez, alábecsüli Hedwig Courths-Mahler fantáziáját. Ha nem is váratlan, de szokatlan fordulattal folytatódik a történet: a lány feleségül megy a visszataszító férfihoz, de a szerelem megváltoztatja Borkenhagent, és Lena megszereti őt, bár szerelme mindvégig Heinzé marad. A rajongóknak talán nem kérdéses, melyik férfi az igazi Lena számára, de annál izgalmasabb, hogyan tereli össze az írónő a két szerelmest. Ugyan talán egy kicsit túlzó, ahogy Courths-Mahler a szerelem jellemformáló hatását ábrázolja, de az álomvilág, melyet teremt épp azért olyan vonzó, mert az erények mindig győzedelmeskednek benne.












Bastei, 190 l., 696 Ft



Sandra Brown: Édes düh





Kari Wynne ismert tévés Denverben. Egyetlen hely van csak, ahonnan soha nem tudósít, a Városházáról. Mégpedig nem másért, hanem mert férje a hivatal egyik legfontosabb embere. A férjét pedig mindenekfelett imádja, akkor is, ha a köztük levő korkülönbség miatt sokan nem hiszik, hogy így van. Amikor a férj egy balesetben váratlanul életét veszti, Kari világa összeomlik. Nem gondolná, hogy a helyzet lehet még szörnyűbb, amikor egyszer csak megjelenik nála a város fiatal kinevezett főügyésze, hogy elmondja, a férjét csak halála mentette meg, hogy néhány kollégájával együtt bíróság elé állítsák csalás és sikkasztás miatt. Ráadásul azt is elmondja, férje hivatalos útjaira nem egyedül utazott.

Innentől kezdve a nő fő célja a férfi tönkretétele lesz. Nem képes elhinni a hallottakat, és amikor szíve alatt hordott gyermekét is elveszíti, munkájában is csak az vezérli, hogy tönkretegye a „bűnöst”. Ez persze majdnem az állásába kerül. Az pedig szintén nem oldja a kettejük közti feszült helyzetet, hogy a férfi első látásra beleszeretett a gyönyörű, törékeny lányba.

Ki gondolná, hogy ilyen előzmények után a pár képes lesz egymásra találni? Hát a dolog nem is egyszerű, de mégis sikerül. Addig viszont sok mindennek kell még történnie, de a szerelemnek nem lehet akadálya…













Maecenas Kiadó, 310 l., 999 Ft


Lisa Jackson: Emlékek 

Marla, a valaha gyönyörű, mindenkit vonzó nő kórházi ágyon fekszik. Ő az egyetlen, aki túlélte azt az autóbalesetet, amiben mellette ülő barátnője, Pam, meghalt, egy teherautó sofőrje pedig élet-halál között lebeg. De nem sokáig, mert egy titokzatos idegen, aki a balesetnél is ott volt, gondoskodik az ő haláláról is.

Marla pedig semmire nem emlékszik, hiszen teljes amnéziával ébredt a kómából. Úgy tűnik, csak egy emberre támaszkodhat, mégpedig sógorára, aki házassága előtt a szeretője volt. Nehezen tudja viszont elfogadni, hogy még arra sem emlékszik, két gyermeke van, és egyikre sem emlékszik. Arról nem beszélve, hogy magára sem ismerhet, míg át nem esik egy sor plasztikai műtéten. De vajon miért olyan furcsa a családja? Mi rajzolódik majd ki azokból a foszlányokból, amik néha eszébe jutnak? Sikerül-e férje öccsének újra nyereségessé tenni a családi vállalatot?

A fordulatos krimiből kiderül, ki akarta a nő halálát, és hogy Marla valóban az-e, akinek mondják, és akinek hiszi magát!


Érzelem: 3
Kaland: 4
Erotika: 1


General Press, 415 l., 1300 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top