Szex

Regényajánlónk

Nora Roberts: A tenger szíve






Talán van még, aki emlékszik Carrick és szépséges szerelme történetére, akiknek a boldogsághoz meg kell várniuk, míg három férfi és három nő képes arra, hogy valóban a szívébe fogadjon valakit, és szerelemben éljen vele. Az ír falucska testvérpárjából a két fiú már megtalálta párját, így már csak egy pár hiányzik, hogy minden megoldódjon. Szerencsére a testvérpárnak is van még egy húga, a gyönyörű Darcy, aki a családi kocsmában szolgál fel, de ennél többre vágyik, és többre is képes. Nem is kell más, mint hogy egy olyan férfi érkezzen a faluba, aki képes erősebb lenni az igencsak makacs lánynál, aki képes büszkébb lenni nála, és akinek elég nagy hatalma van ahhoz, hogy kiragadhassa a lányt, és elvigye egy új világba.

Trevor Magee, az ír származású amerikai színházat építeni érkezik Ardmore-ba, és hogy megbirkózzon vele: szerinte nem képes a szerelemre. Mégis, amikor először megpillantja a lányt, valami egészen különös érzés fogja el. Lehet, hogy ők egymásnak teremtettek? Carrick, és szerelme, Lady Gwen szerint igen. A trilógia ebben a könyvben befejeződik, és a végére az is kiderül, valóban egymáséi lehetnek-e a már régóta erre váró szerelmesek, vagy az új pár éppen azokat a hibákat követi majd el, amiket elődeik?


Mindenkinek ajánlom a könyvet, aki vágyik némi hamisítatlan, szellemekkel, tündérekkel teli ír hangulatra, fordulatokra és harcokra. No és azoknak, akik olvasták az előző részeket.












Magyar Könyvklub, 304 l., 1590 Ft 






Hedwig Courths-Mahler: Kettős vonzásban


Viktor Valberg báró a társaság, különösen a hölgyek kedvence. Nem kis bosszúságot és fejtörést okoz számára, amikor volt felesége halálakor beállít Rita, egyetlen lánya, és arra kéri, fogadja a házába. A ház gyakori vendége Günter Valberg, a báró unokaöccse és a Valberg-birtok leendő örököse is. Viktor báró fejében hamar megszületik a terv – ha unokaöccse és lánya összeházasodik, megszabadul Ritától meg a gondtól, amit okoz, és zavartalanul folytathatja nagyvilági életét.


A fiatalok örömmel házasodnak össze – Rita teljes szívével szereti Güntert, Günter viszont Rita oldalán talál felejtést előző kapcsolata után, amikor Carry von Platen cserbenhagyta egy dúsgazdag férfiért. Carry azonban még házas asszonyként sem tud lemondani Güntherről, s bármit megtesz, hogy visszaszerezze – akár az igazságot is képes megosztani Ritával házassága okairól.


Gyakori hiba a szerelmesregényeknél, hogy a szereplők indokolatlanul szenvednek, vagy hagyják szenvedni a többieket. Ebben a történetben azonban minden szereplő – még a ’gonosz’ Carry von Platen is – érthető, esendő ember, akivel együtt érezhet az olvasó. A regény vége talán egy kicsit túl szirupos, ettől eltekintve azonban a könyv érdekes és feszültséggel teli történet a viszonzott és viszonzatlan szerelem kínjairól.










Bastei Kiadó, 252 l., 749 Ft



Nora Roberts: A sors megkísértése
A MacGregor család I.






Nora Roberts az egyik legsikeresebb szerelmesregényíró. Bizonyítja ezt az is, hogy átlag négypercenként veszik meg egy-egy könyvét a világon. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kéne ajánlani műveit, hiszen ez a szám még csökkenhet! Amiről Nora Roberts még nevezetes, az a regényfolyam, trilógia, vagy éppen hány. Így van ez a MacGregor családot bemutató művekről is, amik szintén több regényen, több történeten át mutatják be a skót pénzügyi zseni apa, és az ő szeszélyeit határtalan türelemmel tűrő sebész anya gyermekeinek sorsát. Íme az első kötet, amely A sors megkísértése címet viseli. Készüljünk fel bátran, hiszen nem is egy, hanem két gyermek is megkapja az esélyt a boldogságra, mire bezárjuk az utolsó oldalt is.

Serena tanulmányai végeztével egy hajóra szegődik el krupiénak, hogy lásson valamit a világból. Az persze eszébe sem jut, hogy nem csak a Sors, hanem egy kicsit a saját apja keze is benne van abban, hogy találkozik Justin Blade-del, az indián származású szerencsejátékossal és szállodatulajdonossal, és bizony mindkettejüknek kockára kell tenniük érzéseiket a másikért.


Akinek viszont még nagyobbat kell kockáztatnia, az Diana, Justin húga, akit nagynénje nevelt fel a bostoni felső tízezer szigorú szabályai szerint. Most viszont itt az ideje, hogy a lány saját lábára álljon, és Caine MacGregor munkatársaként és mindenféle társaként jogászként és nőként is megállja a helyét. És hogy örül mindennek Daniel MacGregor, a papa!


 









Harlequin Kiadó, 399 l., 995 Ft



Melissa Moretti: Veronika könnyei


Veronika Torreno fiatal kora ellenére a városi kutyamenhely vezetője. A menhely azonban egy nagyon értékes telken helyezkedik el, amit a SONNER elektronikai cég akar megvásárolni. Céljai érdekében a cég még erőszakra is képes – egy éjszaka megtámadják Veronikát és munkatársait, s csak a kutyáknak köszönhetik, hogy nem esik komolyabb bajuk. Veronika egy csapásra a média hőse lesz: segít a támadók leleplezésében, megment egy idős asszonyt, részt vesz manökenként egy divatbemutatón, amit a menhelyen rendeznek… mégsem nem érzi magát boldognak. Bár a munkája teljesen kitölti az életét, attól fél, hogy magányos marad.


Távolról csodál egy titokzatos, jóképű férfit, de nincs bátorsága megszólítani. S ekkor még egy férfi lép az életébe: a SONNER elektronika fiatal tulajdonosa, aki nem más, mint a megmentett idős hölgy fia… Bár a telekért folytatott harc adja a történet vázát, a regény nem áll össze igazi egésszé. A kutyákkal foglalkozó részek túlsúlya miatt Veronika kalandjai mellékesnek és kidolgozatlannak tűnnek – egy rövid ideig az sem egyértelmű, hogy egy vagy két férfi van-e Veronika életében. Az ágyjelenetek különösen váratlanul fordulnak elő a történetben (még a szereplők számára is), s talán egy árnyalatnyit túlságosan kidolgozottak a regény egészéhez képest.






 





Anno Kiadó, 214 l., 390 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top