Szex

Elõször

Míg az elsõ szerelemre, legyen az felemelõen boldog, vagy szívet tépõen keserû élmény, örök nosztalgiával gondol vissza minden ember, az elsõ szexuális tapasztalatok megszerzését sokan szívesen törölnék emlékarzenáljukból.





Az agy ismeretlen reakciókra sarkallja a testet, ami azonban még felkészületlen, így a könyvek és füzetes regények oldalainak erotikus jeleneteiben leírt örömtűzijáték az első alkalmak jelentős többségében elmarad. A férfiak, jobban mondva fiúk, hiszen a szexuális debütálás napjainkban – az átlagot tekintve- a kamaszkor hajnalára esik, már prepubertás korban égő vágyat táplálnak, hogy bizonyítsák serkenő férfiasságukat, és ezáltal megerősítsék önbizalmukat. A lányok kevésbé éreznek hajlandóságot a buja szenvedélyre, inkább gyengédséget és szeretet igényelnek. Az üzlet azonban üzlet, és a gyengédségért cserébe a felajzott partner is követeli a jussát.





A lányok egy idő után engednek. Van, aki azért, mert már túl régóta tartja fenn a plátói kapcsolatot, és úgy érzi, hogy eleget váratta türelmes szerelmesét, mások pedig azt tartják, hogy ekkora ajándékkal biztosan leláncolható a kiszemelt ifjú. Bizonyos életkor felett sokan félnek, hogy szüzességük „ciki”, és az első partner majd kineveti őket tapasztalatlanságukért. A „nagy lélegzetvétel, essünk túl rajta a rend kedvéért” megoldás azonban a testi öröm szempontjából nem a legeredményesebb. Az első alkalmat nem szabad elkapkodni. A testi szerelmet mindenkinek akkor kell megtapasztalnia, amikor meggyőződve felkészültnek érzi magát a nagy kalandra.





Az első alkalom a gyakorlatlanság miatt nem feltétlenül hozza meg a várt kellemdús eredményt. A lány fél a deflorálási fájdalomtól, az ismeretlen helyzettől, a teherbeesés veszélyétől, sőt néhányan bűntudattal is küzdenek. Az efféle izgalmi állapot nem kifejezetten kedvez a közösülésnek. Az ösztönök hiába diktálnak, ha a test még nem tudja árnyaltan fogni a jeleket, és fordítani azokat. A tapasztalatlan fiú tovább növelheti a szexuális kálváriát, hiszen nem ismeri a női szexualitást, és a sajátját sem tudja mérvadóan irányítani. Ő inkább a kielégülésre, mintsem a kielégítésre törekszik. Ebből kifolyólag az előjátékot könnyen elhanyagolja, és így nem tudja felébreszteni a lányban a megfelelő vágyat. Az ifjú hölgy számára így még nehezebb az őszinte „odaadás”. Az idegességből és a hormonális okokból kifolyólag elégtelen hüvelynedvesség, valamint szűzhártya áthatolhatóságából fakadó nehézségek is komoly kihívást jelentenek mindkét fél számára.





A tapasztalat és összehangoltság hiánya sok esetben okoz kudarcélményt. Hiába tartja a mondás, hogy a szándék a fontos, a lányok közül sokan elveszítik első alkalommal a közösüléssel kapcsolatos illúzióikat, amit később csak egy érett szerelem és testi kapcsolat állíthat helyre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top