Szex

Regényajánló

Lisa Jackson: Érintés





Lisa Jacksontól már megszokhattuk, hogy a szerelem mellett fordulatos és valóban elsőrangú bűnügyi storyt is kapunk, méghozzá nem is a töprengős, hanem a nagyon izgalmas fajtából. Hát ez bizony most sincs másként.

Shelby egy névtelen levelet kap, amelyből megtudja, hogy 9 évvel ezelőtt, 17 évesen szült kislánya mégsem halt meg születése után, hanem bizony nagyon is él. Mivel akkor leányanyaként szült, apja elrejtette előle a gyereket. A lány most hazatér a texasbeli poros kisvárosba, Bad Luckba, hogy megtalálja gyermekét, és megtudja, hogy tehette ezt vele apja, aki anyja halála után egyedül nevelte fel.

Az első ember akivel összefut Nevada Smith, aki a gyerek lehetséges apja. A múltban ugyanis sötét titok lappang. Shelbyt annak idején megerőszakolta egy férfi, aki aztán 10 évet üt börtönben egy gyilkosságért, amit lehet, hogy nem is ő követett el, és most kiszabadul. Van ezenkívül törvénytelen, és eltitkolt féltestvér, féltékenység, illegális bevándorlók és hűtlenség minden mennyiségben.

Ez egy kicsit zavarosnak tűnik? Hát az is lenne, ha az írónő nem tudná valóban a kezében tartani az összes szálat, hogy az egészből végül egy épkézláb történet kerekedjen ki. És valóban sikerül neki, az árgus szemű megfigyelő is csak egy elvarratlan fonalat talált. És azért persze a romantika sem marad ki!











General Press, 413 l., 1300 Ft







Barbara Taylor Bradford:
Szerelem egy másik városban


Jake Cantrell alig várja, hogy elváljék Amy-től, s ezzel megszabaduljon kiüresedett házasságától. Különösen fontossá válik ez, amikor közös munkájuk során megismerkedik Maggie Sorrellel, aki az ideális nőt testesíti meg számára. Maggie ugyan tizenöt évvel idősebb nála, maga is elvált, de a benne lévő tűz és életkedv lenyűgözi a férfit. A nő egyetlen szomorúsága, hogy amikor férje elhagyta, a gyermekei inkább gazdag apjukkal maradtak, s semmibe vették sok éves szeretetét és törődését. Bár eleinte fél a Jake-hez fűződő viszonytól, amikor teherbe esik a férfitól, úgy érzi, új lehetőséget kapott az élettől a boldogságra. Ekkor azonban Jake felesége rákos beteg lesz, s a férfi, ha nem is akar visszatérni hozzá, támogatni szeretné őt a nehéz időkben.

A feleség betegsége azonban minden olvasói várakozás ellenére nem áll a két szerelmes közé – még akkor sem, amikor a nő autóbalesetben életveszélyes sérüléseket szerez. Ettől kezdve a regény jóval többet foglalkozik a halálközeli élményekkel, mint a fenyegetéssel, amit Amy szerencsétlensége jelent a szerelmesek kapcsolatára. Maggie nem féltékeny, Amy a testen kívüli élmény során rájön, hogy Jake igazi „lélektársa” nem ő volt, így hát az olvasó sem tehet mást, örömmel nyugtázza, hogy halála előtt ebből a tapasztalatból szerzett tudása boldoggá tette Amy-t. A konfliktusok hiánya miatt azonban ez a regény végi kitérő ahelyett, hogy lezárná, inkább ellaposítja a történetet, s ezt nem magyarázza a közhelyes tanulság, miszerint „Az élet végtelen körforgás”.











Magyar Könyvklub, 126 l., 1200 Ft







Margaret Moore:
A múlt árnyai

Theresa Ashton élete „kész regény”. Árvaházban nevelkedett, majd a gazdag Wilson családnál szolgált, és beleszeretett Gregory-ba, Wilsonék egyetlen fiába. A fiú házasságot ígért, de anyja a fiú távollétében elüldözte Theresát. A lány kénytelen volt egy pajtában világra hozni Gregory gyermekeit; egy ikerpárt, akik közül látszólag csak a fiú élte túl a szülést. Ahhoz azonban, hogy Theresa pénzt kereshessen, és felnevelhesse fiát, kénytelen volt egy időre árvaházba adni a gyereket – akit végül nem más fogadott örökbe, mint az azóta megnősült Gregory. Theresa egy gazdag özvegy oldalán talált megnyugvást, akinek előző hzasságából származó fia, Sebastian pórolta elvesztett gyermekeit. Anyja tudtán kívül azonban lánya is életben maradt, s felnővén beleszeretett Sebastianba, aki feleségül akarja venni őt. Theresa leendő menye láttán gyanút fog, és idővel Gregory is megtudja, hogy saját fiát fogadta örökbe. A férfi tehát elhatározza, hogy megkeresi a nőt, akiről azt hitte, végleg kilépett az életéből.

A szövevényes történet itt még nem ér véget, számos további fordulat van hátra a bodog végig – de nem akarom az összes titkot leleplezni. A regény legnagyobb erőssége a váratlan események tömkelege, legnagyobb gyengéje viszont a terjedelme, amely túl szűkösnek bizonyul ennyi szereplő és sorsfordulat befogadásához. Minden egyes kibogozott rejtélynél, beteljesülő vonzalomnál azt éreztem, egy-két oldallal több kellene ahhoz, hogy igazán kiélvezzem, amikor fény derül a múlt árnyaira.












Anno Kiadó, 199 l., 390 Ft







Danielle Steel:
A csók

Isabelle Forrester hiába él fényűző körülmények közt, nem mondhatja magát boldognak. Fia, Teddy, születése óta súlyos beteg, s ápolása Isabelle minden idejét leköti. Férje, aki leginkább arisztokrata származása miatt vette feleségül, végleg elhidegült tőle a fiú születésekor, s folyamatosan érezteti, hogy fia helyett vele kellene foglalkoznia. Sophie, a lánya a maga útját járja, nem is vár már anyjától szeretetet vagy megértést. Isabelle egyetlen barátja Bill Robinson, az amerikai politika szürke eminenciása, aki szintén csődbe ment házasságától szenved. Egy együtt töltött londoni kirándulás során mindketten rádöbbennek, hogy többet éreznek egymás iránt a barátságnál. Az első, varázslatos csókot azonban durván félbeszakítja a sors: egy busz ütközik oldalról a limuzinnak, amelyben ülnek, s a két szerelmes életveszélyes állapotban kerül kórházba. Hiába mentik meg őket az orvosok, úgy tűnik, mégsem lehetnek egymáséi. Isabelle nem válhat el férjétől,mert akkor nem tudná Teddy-nek az életben maradáshoz szükséges életkörülményeket megteremteni. De még ha el is válna, Bill, akit a sérülései örökre tolószékhez láncoltak, inkább megszakítja a kapcsolatot, mint hogy terhet jelentsen a szeretett nő számára.A két ember körülmények és önmaguk ellen folytatott harcáról szól a regény.

Danielle Steele nagy gyakorlattal mutatja be a felső tízezer világát, ez azonban nem elég ahhoz, hogy a szereplők igazán hitelessé váljanak. A történet nem a szereplők, hanem az eléjük álló problémák körül forog, s túlságosan is óraműszerűen bukkannak fel a helyes és helytelen jellemvonások a szereplőkben ahhoz, hogy élő karakterek legyenek. A változatos fordulatok azonban kárpótolnak a jellemek következetlenségeiért, s a végeredmény egy olvasányos, elgondolkoztató, de talán túlzottan tanító-nevelő regény a házasságok működéséről és a másság elfogadásáról.











Maecenas Kiadó, 364 l., 1198 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top