Szex

Ami kell

Mi az, ami kell egy jól mûködõ párkapcsolathoz? Már kapásból is elég sok minden eszedbe jut, ugye? Így voltak ezzel a megkérdezettek is.





Hasonló a hasonlóval?

A felmérés alapján a legfontosabb az egymás iránti tisztelet. A jó szexuális összhang pedig az ötödik helyen áll, de még mindig elég magas értékkel.

Ami régen olyan fontosnak számított, mint pl. a biztos anyagi háttér, a hasonló társadalmi pozíció vagy azonos vallási háttér, azok mára már egyértelművé váltak, és ritkán párválasztási szempontok. Egyszerűen azért, mert az emberek a saját köreikben mozognak, onnan választanak párt, így olyan nagy különbség amúgy sem lehet.


Értelem és érzelem

A fontosnak tartott dolgokat két csoportba sorolhatjuk. Az egyik inkább az érzelmek felől közelít, a másik „ésszerűbb”. Érdekes, hogy az érzelmieket inkább a fiatalabbak, a falusiak és a legfeljebb 10 éves kapcsolatban élők választották, míg az értelmieket az értelmiségiek, az idősebbek és a városban élők.

A szexet a 40 évesnél fiatalabbak, a városiak és a 8 általánosnál magasabb végzettségűek értékelték nagyra.

Ami pedig a legérdekesebb: a nők általában azt tartják fontosnak egy kapcsolatban, ami az övékben nagyon jól működik.


És következzen itt a toplista. Neked mi a legfontosabb?

Egymás iránti tisztelet
Őszinteség




Megértés

Hűség
Jó szexuális összhang
Szerelem
Hasonló értékrend
Közös gyerekek
Azonos érdeklődés
Jó anyagi körülmények
Azonos generációhoz tartozás
Hasonló társadalmi pozíció
Azonos nemzetiség
Azonos vallási nézetek
Szépség

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top