nlc.hu
Szex
Regényajánló

Regényajánló






Mary Jo Putney:

Tűzfolyó


Festészet, gyilkosság, őrület, féltékenység, elveszett jó hír. Ez mind-mind, és még sok minden megtalálható ebben a regényben. Mary Jo Putney hűséges olvasói megszokhatták már tőle az egzotikus helyszíneket, alakokat. Ilyenekkel most nem találkoznak, hacsak nem tekintjük egzotikumnak a XIX. század londoni művészvilágát. Ide kerül be Kenneth Wilding, akinek egyetlen lehetősége vagyona megmentésére, ha titkárként és kémként beépül Sir Anthony Seaton házába, és kideríti, mi történt Anglia leghíresebb festőjének feleségével. Nem számol azonban azzal, hogy a festőt is megkedveli, lányába, aki jóhírét már évekkel ezelőtt elvesztette, pedig alaposan beleszeret!

Nem egyszerű azonban a helyzet, hiszen Kenneth is úgy látja, a hölgy halála körül nem stimmel valami. Közben azonban régi álma is teljesülni látszik, komolyan festeni kezd, és a szintén festő lány tanításai nyomán mindkettőjük pályája beindulni látszik. Ráadásul még Rebecca is visszajut a társasági életbe. Persze azért még át kell esniük néhány kalandon, veszélyen, összeveszésen, de elárulhatjuk, jó vége lesz a történetnek!

Aki már olvasta Mary Jo Putney valamelyik regényét, az tudja, hogy nagyjából letehetetlen műre számíthat, amiben a váratlan fordulatok és az érzelmek mindvégig fenntartják az érdeklődést!






 





General Press, 357 o., 1500 Ft



Danielle Steel: Egy tökéletes idegen

Raphaella francia bankár apja, és spanyol bankárdinasztiabeli anyja körében szinte a világtól elzárva nőtt fel. Nem csoda, hogy egy nála negyven évvel idősebb amerikai bankárhoz megy hozzá, aki apja legjobb barátja. A házasság mégis igazán szerelmi kapcsolat, csak az a baj, hogy a férj hét év boldogság után agyvérzést kap, és lebénul. Az addig remek formában lévő férfi hirtelen megöregszik, és ágyhoz kötötten már csak a halált várja, hogy ifjú felesége ne mellette eltemetkezve élje életét.

Raphaella boldogan áldozza fel magát, amíg össze nem találkozik Alexanderrel, a jóképű, elvált ügyvéddel, és első látásra egymásba szeretnek. A sorsszerű találkozás megismétlődik, és végül be kell látniuk, nincs már boldogság egymás nélkül. De mi lenne a történettel, ha itt véget érne?

Nem is teszi, várhatóak még mindenféle fordulatok gonosz nővérekkel, apákkal, megerőszakolt unokahúgokkal, önfeláldozással és más nyalánkságokkal. Danielle Steel megszokott érzelmes stílusában igazán szórakoztató és izgalmas regényt írt ismét, amelyet már filmfeldolgozásban is láthattunk.








 


 


Maecenas Kiadó, 319 o., 1299 Ft



 





Ana Leigh:
MacKenzie klán – Zach


A sorozat előző, Josh című regényében megismerkedhettünk Emily barátnőjével, a heves vérmérsékletű Rose-sal. Miután Emily elhagyta a Harvey étteremláncot, Rose egy ideig még Új-Mexikóban dolgozott. Ahogy azonban a cég terjeszkedett, egy új városban, Brimstone-ban is felállítottak egy próba-éttermet, és szükség volt a gyakorlott Harvey-lányokra.

Rose abban a reményben érkezett ide, hogy végre megtalálja azt, akit hiába keresett Új-Mexikóban: egy gazdag férjjelöltet. Brimstone-ban azonban más világ várja, mint amit maga mögött hagyott. A városkában fegyveresek garázdálkodnak, és a seriff semmit nem tesz, hogy kordában tartsa őket. Rose éppen a legnagyobb hangadót, Jess Taitet haragítja magára, amikor rendre utasítja az étteremben. Még szerencse, hogy Zach MacKenzie, Tait bandájának egyik tagja rendre megvédi Rose-t főnöke támadásaitól. Vagy mégsem az?

Mikor Rose végre összeismerkedik egy gazdag, elfogadható nagybirtokossal, Steve Rayburnnel, aki szívesen elvenné feleségül, más sem hiányzik neki, mint hogy folyton Zach járjon a fejében. Pedig Zach megtesz minden tőle telhetőt, hogy Rose ne felejtse el a csókjait… A kényesebb ízlésű olvasóknak elárulhatom, hogy Rose választottja nem holmi jöttment gazember, hanem a Texas Rangers titkosügynöke, aki épp a Tait banda után nyomoz.

Rose azonban nem fogadja megkönnyebbüléssel, amikor ez kiderül, mivel ellenszenvet érez a törvény embereivel szemben, és nem tudja feldolgozni, hogy Zach nem mondta el neki az igazat magáról.

Akinek tetszett az előző rész vadnyugati romantikája, még többet várhat ettől a résztől. Még több városi mulatság, még több lövöldözés, még több üldözés – az egyetlen, amiből talán jobb lett volna kevesebb, az a szerelmesek közti civódás. Erőltetettnek tűnt, amikor Rose azon bánkódott, miért titkolta el előle Zach, hogy titkosügynök; szerencsére hamar megjön az esze, és megbocsát a férfinak…






 


 



Alexandra Könyvkiadó 381 o. 499 Ft.







Nicci French: Légszomj 

Időről időre olyan könyvek kerülnek az ajánlani valók közé, melyeknek ugyan szerelem a témája, de senki nem tartaná szerelmesregénynek őket. Nicci French regényét még könnyed olvasmánynak sem ajánlanám.
A Love Story elbeszélői stílusára emlékeztető, egyes szám első személyben előadott történet megdöbbentően közel hozza egy sakkban tartott, önmagát teljesen elvesztő nő tragédiáját. Alice egy napon szembetalálja magát az igazival. Pontosabban AZ IGAZIval. Kilép hétköznapi életéből, és teljesen átadja magát a titkos ismeretlennek, akivel minden élmény különleges.

Kapcsolatuk eleinte a testi szerelmen –különleges átélt, érzéki, majd egyre szélsőségesebben kísérletező testi szerelmen – alapul, de Alice mást akar. Szeretné megismerni Adamet, és elköveti Judit hibáját: kutatásra indul a férfi múltjában. Eleinte csak szép dolgokat talál: a férfi közismert hegymászó, aki sok ember életét megmentette, barátai számára az erény és bátorság példaképe.

De hát nem azért hasonlít a történet Kékszakáll esetére, hogy a férfi múltjában ne legyenek titkok; így hát Alice egyre-másra nyugtalanító nyomokra bukkan a férfi nőügyeivel kapcsolatban. De Adamet nem könnyű megkerülni, így ami eleinte a tökéletes, mindent kitöltő szerelemnek indult, lassan zsarnoksággá, majd terrorrá változik, Alice kutatása pedig életveszélyes játékba csap át. Ahogy feltárul a hihetetlen igazság, egyre kevesebben hisznek Alice épelméjűségében, ami fokozatosan kiszolgáltatja Adamnek.

Nincs és nem is lehet jó vége a regénynek, már csak azért sem, mert nem lehet egyetlen romantikus fordulattal eltörölni háromszáz őrülettel, szenvedéllyel és gyanakvással teli oldal hatását. De a boldog tündérmesék közé talán kell is néha ellenpontnak egy ilyen, mindent elsöprő, pusztító erejű szerelemről szóló regény.







 





Magyar Könyvklub 320 o., 2200 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top