Szex

A szexológus véleménye

Bede Zsuzsa szexológus szerint komoly kapcsolatoknál a megcsalás motivációja nemenként más és más. Mi, a gyengébb nem, valamiféle hiányt szeretnénk pótolni, a másik férfiban keressük azt, amit otthon nem kapunk meg, legyen az figyelmesség, megértés, vagy akár szex. Tehát érzelmeket keresünk, és viszünk a "nem hivatalos" kapcsolatba.





Más okok a kalandra

Ezzel szemben a férfiak valami újat, és egyben érdekeset keresnek, s nem utolsósorban változatos szexet. De az újdonság ereje mulandó, így marad a szex, ami nem tartja túl sokáig együtt a teremtés koronáját alkalmi partnerével, és máris jöhet a következő. Ne szemléljük azért ennyire borúsan a helyzetet, akadnak hűséges kivételek, s mi nők mind azt reméljük, ilyet sikerült találnunk, a mi párunk más, mint a többi. A férfiak házasságon kívüli kapcsolatainál tehát – jó esetben – az érzelmek kevésbé dominálnak, mint a nőknél.
Ha egy nő félrelép, viszonylag hamar kialakul benne a birtoklás vágya, még akkor is magáénak szeretné tudni partnerét, ha ő szintén foglalt. A férfiak másként “működnek”, általában nem akarnak birtokolni, csak szórakozni. 






Jótékony megcsalás?

A félrelépések a szexológus szerint olykor akár meg is újíthatják a házasságot, hiszen a felek, ha tudomást szereznek a másik hűtlenkedéséről, megdöbbennek, felébrednek, s ott folytatják, ahol a kisiklás előtt abbahagyták. Sajnos létezik olyan házasság is, melyet egy külső kapcsolat tart fenn – s ez a kapcsolat általában a férfi kapcsolata…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top