Szex

Nemek harca

Platon azt tartotta, hogy a világban fél emberek bolyonganak, s ha a két összeillõ rész találkozik, létrejön a tökéletes házasság. De csakis akkor, ha a részek tényleg összeillõ egészt alkotnak, mert ha mégsem passzolnak teljesen, annak nem lesz túl jó vége...





Egy egész két fele

Ha egy olyan, még szabadon bolyongó részt találunk, aki majdnem hozzánk illik, de azért itt-ott hézagok, kis rések tátonganak, esetleg nem is figyelünk a hiányosságra. Szándékosan nem vesszük észre, elnézünk mellette, gondolván, egy pici hézag még belefér. Összekötjük az életünket egy olyan „résszel”, aki valójában máshoz tartozik, nem hozzánk. A házasság valószínűleg nem lesz boldog, a felek tudat alatt tovább keresik a hozzájuk passzoló másik felet, bár ideig-óráig összetartja őket a házassági kötelék. Az is előfordul, hogy egész életükön át együtt maradnak, s sosem tapasztalják meg, milyen lett volna az igazival.
A nem összeillő házastársak becsapják, megcsalják egymást, nagy fájdalmat okozva ezzel a másiknak, a családnak, a gyerekeknek. Ilyenkor a felek érzik, hogy ami van, az nem az igazi, valami más kellene.


Mindig a férfi a bűnös? 





Ma már nincsenek illúzióink. A nők éppen úgy félrelépnek, mint a férfiak, csak másképpen. Más indíttatásból, más következményekkel. Egy nő eltévelyedése veszélyesebb, súlyosabb következményekkel járhat, hiszen mi, nők, érzelmeket viszünk mindenbe, enélkül – pechünkre – még félrelépni sem tudunk.
Mellettünk szól, hogy többnyire csak akkor szánjuk rá magunkat erre a lépésre, amikor a kapcsolat már megromlott. A másikban támaszt, vigaszt keresünk. Egyes vélemények szerint a hímtársadalom tagjai ezzel szemben akkor is képesek ilyesmit tenni velünk, ha minden rendben megy otthon, nagy a boldogság, csak éppen megerősítésre vágynak, bizonyítani akarják önmaguknak, hogy ők a legjobbak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top