nlc.hu
Szex
Regényajánló

Regényajánló

Danielle Steel: Emlékezés


Különös családregényt nyújt át az olvasónak a Maecenas könyvkiadó. A történet a háború utáni Olaszországban kezdődik, amikor Serena di San Tibaldo hercegnő hazatér ősei földjére. De a rang ne tévesszen meg senkit, Serena a háborúban mindent elvesztett: a családját, a vagyont és az emberekbe vetett hitét. Jobb híján cselédlánynak tér vissza ősei palotájába, mert ott legalább otthon érzi magát.

A házban elszállásolt Brad Fullerton őrnagynak rögtön feltűnik Serena arisztokratikus szépsége, és szakít amerikai menyasszonyával, hogy feleségül vehesse a lányt. A Fullerton család azonban nem fogadja kitörő lelkesedéssel a „hadifeleséget”, mivel a gazdag család olyan feleséget tervezett Brad-nek, aki segíti őt politikusi karrierje során. Brad azonban a katonai pályát választja, és egyedül öccse, Teddy támogatja őt. A fiatal orvostanhallgató öcs az első pillanattól rajong Serenáért, s ő segíti világra Brad és Serena gyermekét. Mivel azonban a könyv közepén senki nem lehet tartósan boldog, közbeszól a koreai háború, és Serena megözvegyül.

A történet tovább Serena, majd lánya életét követi nyomon, de a többet most nem árulnék el, mert még engem is értek meglepetések – és ez a szerelmesregényekben, valljuk be, igen ritka. Serena angyali naivitása, szenteket megszégyenítő lemondása és jámborsága ugyan néha felbosszantott, de még így is ez az eddigi legérdekesebb Danielle Steel-könyv. Az érzékenyek ízlésűeket azonban figyelmeztetem: a könyv néhány fordulata elég megdöbbentő.













Maecenas Könyvkiadó, 390 o.








Hedwig Courths-Mahler: Megváltó szerelem


Udo von Plessent életvidám, boldog fiatalembernek ismerte mindenki, míg apja halála napján visszahúzódó emberkerülővé nem vált. Csak egy nő tudja, mi áll személyisége gyökeres megváltozása mögött – az a nő, akiért szerelmében Udo gyilkosságot követett el. Mivel a bűntettre nem derül fény, Udo húga, Hella jó hírét megőrzendő csak titokban vezekel tettéért.
Egy nap azonban váratlan küldemény érkezik a Plessentin kastélyba: egy gyönyörű kislány, aki megszólalásig hasonlít Udora. Liliane, a gróf régi szerelme küldte el közös gyermeküket, hogy múltja utolsó emlékétől is megszabaduljon. Udo szeretettel fogadja lányát, és Hella kérésére új nevelőnőt fogad a két lány mellé, a fiatal, csinos polgárlányt, Eva Hermsdorfot.

Eva jelenléte új színt visz a kastély életébe, és nem kell sok idő, hogy közte és a gróf közt szerelem szövődjék. Jóval több időbe és kalandba kerül azonban, hogy ezt a szerelmet be is vallják egymásnak, s még ekkor is közéjük áll Udo bűne, mely örök boldogtalanságra kárhoztatja a férfit. Egy német polgárleány azonban nem retten meg holmi gyilkosságtól. Eva elhatározza, hogy utánajár az esetnek, s álnéven utazva kideríti, mi is történt valójában sok évvel azelőtt.

Ha valaki azt hitte, Courths-Mahler nem tudott kalandregényt írni, itt a bizonyíték az ellenkezőjére. Jó, kissé ódivatú, hiszen nem is Eva életét, csak erkölcseit fenyegetik a gonosz kalandorok, de éppen ez a naivitás teszi bájossá a regényt. A sok megmentendő hercegnő után pedig kifejezetten szimpatikus volt az elszánt, erős akaratú polgárlány, aki megmenti arisztokrata vőlegényét. Courths-Mahler ebben a tekintetben határozottan modern.













EX-BB Kiadói Kft., 302 o., 789 Ft








Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Amikor Faith Madison második lánya is elhagyja a szülői házat, az asszony egyszerre nagyon magányossá válik. Mostohaapja váratlan halála szembesíti egész addigi életével: apja szexuális zaklatása miatt érzett örök kisebbrendűségi érzésével, szeretett bátyja, Jack elvesztése miatt érzett fájdalommal, és férje, Alex iránti szerelme kihűlésével. De a temetésen fellel egy régi barátot is, Brad Pattersont, Jack legjobb gyerekkori pajtását. A férfi bátorítja, hogy Faith megtegye az első lépést az önállóság és álmai megvalósulása felé, és beiratkozzék a jogi egyetemre.

De el is kél a bátorítás, mert Alex mindent megtesz, hogy zátonyra futtassa Faith tervét, hol nyílt vádakkal illetve, hol jeges hallgatással sújtva az asszonyt. Miközben Faith egyaránt igyekszik eleget tenni az egyetemi előkészítő követelményeinek és a háziasszonyi kötelességeknek, férje ellenséges magatartása lassan Brad felé fordítja a szívét. S bár Brad figyelmességgel és kedvességgel halmozza el az asszonyt, maga is házas ember, még ha a házassága ugyanúgy ki is hűlt, mint Faith-é. De a férfi megfogadta, hogy amit az oltár előtt kimondott, ahhoz tartja magát egy életen át.

Lehet-e egy pár Brad és Faith? Hogyan tudják leküzdeni a gyermekkori rossz emlékeket és a felnőttkori csalódásokat? A könyv alaptörténete ugyan eléggé hasonlít A csók című regényhez, szokatlan az írónőtől a főhősnő vallásosra vett figurája és a számtalan közvetlenül idézett levél, amely a történetet személyessé, szinte intimmé teszi. Akinek tetszett A csók, ezt se hagyja ki.













Maecenas Könyvkiadó, 339 o.



Danielle Steel: Tudok még szeretni!


Danielle Steel könyvei általában a második szerelemről szólnak, de eddig főleg megcsalt, elhagyott feleségek történeteit olvastam. A tudok még szeretni! azonban szakít evvel a hagyománnyal, és egy özvegyasszonyt tesz meg főhősének.

Isabella di San Gregorio tehetséges és elismert divattervezőnő, férjével Róma egyik legelegánsabb divatházát vezetik. Mindene megvan, amit csak kívánhat: egy vonzó, intelligens férj szerelme, gyerek, szakmai és anyagi elismerés… míg egy napon a legfontosabbtól fosztják meg. Gazdagságuk szemet szúr egy Olaszországban garázdálkodó bandának, akik váltságdíj fejében elrabolják, majd megölik Isabella férjét. Bár a nő igyekszik uralkodni fájdalmán, és tovább viszi az üzletet, lelkileg teljesen összeomlik. Férje elvesztése után nem szűnnek a zaklató telefonok, fenyegetések, s egy nap amikor (tévesen) azt hiszik, fiát, Alessandrót is elrabolták, szembesül vele, hogy eddigi élete végleg a múlté. Félelmei és a zaklatások elől New Yorkban élő barátnőjéhez menekül, s nála rejtőzve vezeti tovább a divatcéget.

New Yorkban megismerkedik egy titokzatos férfival, aki szintén járatos a divatvilágban, gyorsan megkedvelteti magát Alessandróval, s hamarosan elnyeri Isabella szerelmét is. De a boldog beteljesülés küszöbén Isabella rádöbben, hogy a férfi annak a cégnek az igazgatója, amely fel akarja vásárolni a San Gregorio házat. A csalódott Isabella a férfi közeledését pusztán üzleti manővernek tekinti, amellyel cégét akarja megszerezni, s ismét összetörve és végképp magányosan kell szembenéznie a múlttal: a férje elrablóinak tárgyalásával, ahol neki kell tanúskodnia.

Bár korábban több alkalommal is megjelent a regény, számomra kellemes újdonság volt az újfajta történetvezetés és konfliktushelyzet miatt. Isabella figurája a nagyasszonyos allűrök és az időnként rátörő hisztik miatt nem feltétlenül szimpatikus, de a helyzet, melybe belekerül, együttérzésre sarkall. Danialle Steel letaglózó hitelességgel írja le a feleség kétségbeesését, aki a legkedvesebb ékszerét is pénzzé tenné, csak hogy mentse a szeretett férfit; ha az olvasó valaha féltett már kedves hozzátartozót, nem fogja hidegen hagyni a jelenet.












Maecenas Kiadó, 319 o.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top