Szex

Félrelépési vígjáték – élesben

Egyik este arról beszélgettünk egy olyan társaságban, ahol köztudottan szinte mindenki vétett a házastársi hűség ellen, hogy még a nyelvünk is elnézőbb, ha férfi csalja meg a hitvesét. Ezt nevezzük félrelépésnek, vagyis olyan szóra sem érdemes ügynek, amely bárkivel megeshet, tehát nincs túl nagy jelentősége. A nő bezzeg felszarvazza a férjét, ami égbekiáltó bűn, ennél fogva megtorlást követel. Még akkor is, ha a szituáció vígjátékba illő. Mint az alábbi történet, amely az ötvenes években esett meg, a Balatonnál.
Egyik ismert, abban az időben még daliás ifjú művészünk elhatározta, hogy hét végén leugrik a magyar tengernél turnézó feleségéhez, csak úgy, se szó, se beszéd. Hadd legyen meglepetés! Lett is. A kicsapongásairól is híres férj előtte még házibulizott egy nagyot, így éjszaka érkezett meg, és rögvest bebújt alvó hitvese mellé az ágyba. Miután elnyerte váratlan látogatása jutalmát, mély álomba szenderült. Reggel döbbenten vette észre, hogy a felesége legjobb barátnőjével töltötte az éjszakát. Ekkor toppant be a „megcsalt” asszony, aki annyira megértőnek mutatkozott, hogy felkeltette a férj gyanúját. Hamarosan kiderült, hogy amíg ők ketten „megtévedtek”, a feleség sem volt rest felszarvazni a férjét. Szét is mentek hamarosan, és a feleség hibájából mondták ki a válást.

A másik történet szereplője a pénzvilágban ismert üzletember, a nők őszülő halántékú bálványa. Történt egyszer, hogy megkívánta üzlettársa újdonsült, ropogós húsú kedvesét, és kettesben elvonultak egy légyottokra fenntartott luxustanyára. Másnap reggel a férfi zajos fegyverropogásra ébredt. Ijedten ugrott ki az ágyból, azt hitte, ütött a végórája, a bosszút lihegő férj sortűzzel végez mindkettőjükkel. Erről szó sem volt, csupán a hölgyet idegesítették fel a hajnalban kukorékoló kakasok annyira, hogy előkapta a mindig kéznél lévő fegyverét, és irdatlan nagy pusztítást vitt végbe a baromfiudvarban. A romantikusnak indult kaland így vett drámai fordulatot: a pasi pánikszerűen elmenekült a harcias menyecske közeléből, és azóta alaposan beletekint alkalmi barátnői táskájába – nehogy ismét éleslövészettel végződjön az izgalmas ágycsata…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top