Szex

Felvilágosult fiúk, férfiak

A kérdõívet kitöltõ férfiak többségének lényeges, hogy az együttlét során a partnerük orgazmust érjen el. Nézzük meg konkrétan, hogyan is vélekednek a teremtés koronái.







Kattints a képre a nagyobb mérethez!

A konkrét kérdésre, miszerint mi fontos a jó szexuális élethez, a válaszadók háromnegyede a nő kielégülését nagyon fontosnak, egyharmada fontosnak tartotta, s csak egy százalék nem tartotta ezt lényegesnek.


– Ezt túlzásnak tartom, de ha valóban így lenne, akkor okunk volna a derűlátásra – véleményezi a fenti adatokat dr. Szilágyi Vilmos, szexuálpszichológus. – Tudjuk, hogy sokan eleve megtagadták a kérdőív kitöltését, így inkább a felvilágosultabbak véleménye szerepel a vizsgálatban. A kulturált, liberális férfiak számára valóban fontos, hogy a partnerük kielégüljön. Ám azt is tudni kell, hogy általában – még a névtelen felmérésekben is – nagyon sokan azt a választ adják, amelyről gondolják, hogy az a „helyes”, vagy mások azt várnák tőlük. Tapasztalataim alapján azt kell mondanom, hogy a férfiak egy része – sajnos – egyáltalán nem törődik azzal, hogy a nő eljut-e a csúcsra az aktus során.

– Arra a kérdésre: kin múlik, hogy a nőnek sikerül-e orgazmust elérnie, mind a nők, mind a férfiak többsége (a nők 69 százaléka és a férfiak 83 százaléka) azt a választ adta, hogy a férfin.

– A szexológia alapvető tétele az, hogy mindenkinek önmagának kell gondoskodnia a szexuális kielégüléséről. Ez azt jelenti, hogy a partnert úgy kell irányítani, hogy eljuttassa az illetőt a csúcsig. A nőknél nem alakul ki „magától” az orgazmuskészség, hanem azt fejleszteniük, tanulniuk kell. Ám a hölgyek többsége még ma is passzívan várja társától, hogy kielégítse – de sokszor a partner sem képes erre, hiszen őt sem tanította meg senki, hogy ezt hogyan kell. Általában a nőket épp a közösülés során a legnehezebb eljuttatni az orgazmusig, sokszor inkább a csikló ingerlése idézi elő az örömérzetet számukra. Ha az aktus során a nő nem jut el a csúcsra, akkor a partnerének más módon, például simogatással kellene azt elérnie. Csakhogy a férfiak többségének ez a megoldás eszébe sem jut…

Annak, ha egy nő az aktus során nem él át gyönyört, gyakran az az oka, hogy a partner „túl gyors”, vagyis korai magömlése van, ezért pár perc alatt túl van az aktuson – ám a nő ennyi idő alatt még nem ért el a csúcsra. Van megoldás erre a problémára is: néhány hétig közösülés helyett inkább felváltva foglalkozni egymással, finom simogatásokkal, szünetekkel elnyújtani a merevedés idejét. Így szép lassan átalakulhat a régi, rossz beidegződés.





– A válaszadók 63 százaléka csak közösüléssel elégíti ki a partnerét. Az is kiderült, hogy minél felvilágosultabb egy férfi, annál többféle módon próbálja gyönyörhöz juttatni a nőt.

– Idejétmúlt az az elképzelés, hogy a szex egyenlő a közösüléssel! Annyi más lehetőség van, hogy akár az elő-, akár az utójáték során csókolgatással, simogatással orgazmushoz juttassa a férfi a nőt! Mivel a szexuálisan felvilágosult férfiak számára fontos, hogy a párjuk is gyönyört éljen át a szeretkezés során, ezért többféle módon gondoskodnak erről. Általában a felvilágosult párok meg is beszélik, mi lenne jó nekik, mit várnak a másiktól, hiszen az őszinte kommunikáció a jó szexuális élet legbiztosabb kulcsa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top