Szex

Regényajánló






Margaret Evans Porter:

A csábító



Kerron Cashin, Garvain bárója Londontól megcsömörlötten tér haza Man-szigetre a családjához. Terve, hogy a fővárosban egy gazdag örökösnőt vesz feleségül, kudarcot vallott, ráadásul egy ügyetlen affér miatt elvesztette a reményt arra, hogy bármilyen tisztességes lány hozzámegy. Odahaza ikerhúgának halálhíre fogadja. Kerrt végleg öszetöri, hogy az egyetlen személy, akivel meg tudta osztani az álmait a manx-mintás kelmék gyártásáról, eltávozott. Lady Kitty azonban segítséget küld Kerrnek a túlvilágról: rajzgyűjteményét a manx szövetekhez, mely a családi vállalkozás kiindulópontja lehet.

Kerr nekilát terve megvalósításához, és –miután a lány annyi éven át titokban imádta a bárót- felfigyel a vonzó Errin kedves közeledésére. A lány homályos származása (apja ismeretlen, anyja halott) és babonás hiedelmei nem állnak a felvilágosodott báró vonzalmának útjába, s előbb szeretőjévé, majd feleségévé teszi.

Az ifjú párral együtt járjuk be a XVIII. század végi Londont, ahogy eladót keresnek kelméiknek. Az angol főváros mellett azonban Man szigetének kultúrájával, szokásaival és nyelvével is megismerkedünk, különösen ez utóbbival, köszönhetően a regényben előforduló számtalan manx nyelvű fordulattal. A regény legnagyobb erőssége is éppen ez, a Man-szigeti érdekességek bemutatása, mivel London leírása legalábbis elnagyolt, a szerelmi szál pedig eléggé közhelyes. Miután kiderül, hogy a báró nem igaz szerelemből vette el Ellint, az öntudatos szövőnő frissen megtalált (mellesleg gazdag) apjához menekül, de csak azért, hogy szerelme megerősődvén másodszor is a bárónak nyújtsa kezét. S mivel a vászonkereskedelem is fellendül, nincs okunk kételkedni hőseink további boldogságában.













Alexandra, 383 o.






Sandra Brown:

Átváltozás

Egy repülőgépszerencsétlenség során összetévesztik az újságíró Averyt a leendő szenátor feleségével, Carole-lal. Mivel arcsérülési miatt tiltakozni sem tud, a plasztikai műtét után épp úgy is néz ki, mint a meghalt nő.

Eddig még egyszerű is lenne a történet, de valaki bejön a lány kórházi szobájába, és beavatja, a feleség benne volt egy, a férje meggyilkolására szerveződött összeesküvésben. Immár a férfi és saját élete védelmében Avery Carole szerepét kezdi játszani, és nem is veszi észre senki a cserét. Csak azt, hogy az addig elviselhetetlen nő kedves és odafigyelő lett, és ismét kezd beleszeretni férjébe. Az érzés pedig kölcsönös.

A regény alaphelyzete valóban kicsit zavarosnak tűnhet, ráadásul nem is igazán értjük, miért nem oldja meg Avery egyszerűbben a helyzetet. Ha azonban e fölött sikerül elsiklanunk, letehetetlenül izgalmas könyvet élvezhetünk végig.












Lap-ics Kiadó, 336 o., 1992 ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top