Szex

Szerelmes irodalom

Újnál-újabb szerelmesregényeket találhatsz a könyvesboltok polcain. Ha már végképp elvesztél a romantikában, nálunk mindig megtalálod, mit érdemes olvasnod.





Először például ajánlónkat, ami a legfrissebb szerelmes irodalomban böngész.

Nora Roberts:
Örök kötelék

Ismét egy fordulatokkal teli Nora Roberts-regény. Nem is akármilyen. Miközben régész hősnőnk a múltban keresgél, az ő múltjából is megdöbbentő dolgok merülnek fel.

Suzanne hatalmas örömmel veszi észre a tévében, hogy az éppen nyilatkozó fiatal régészlány valószínűleg az ő, néhány hónaposan elrabolt kislánya. Callie viszont igen nehezen hiszi ezt el, hiszen szerető családban nőtt fel, és örökbefogadásról szó sem volt. A könyörtelen igazságérzettel rendelkező lány azonban nem nyugszik, amíg ki nem deríti az igazat. Ahogy egyre tovább kutat, úgy gyűlnek a bizonyítékok, hogy egy szerteágazó gyermekkereskedelemmel foglalkozó szervezet egyik áldozata volt.

Közben az általa vezetett ásatás élete sem éppen zökkenőmentes. Nem elég, hogy az antropológus Callie volt férje, aki vissza akarja hódítani a lányt, a helyiek egy része is tiltakozik a munkálatok ellen. És aztán megtörténik az első gyilkosság.

Hogy összefügg-e a két ügy, az persze csak a könyv végén derül ki, mint ahogy az is, hogy a történet során folyó hódítási kísérletek sikerrel járnak-e. Jó szórakozást, igazán az lesz!







 






Gabo Kiadó, 611 o., 1990 Ft



Hedwig Courths-Mahler: A Rodenbergek öröksége


Georg Rodenberg élete alkonyán elmondhatja magáról, hogy Németország egyik leggazdagabb és legszerencsétlenebb embere. Mert hiába övé a Rodenberg Művek, a családját sorozatban érték a tragédiák. Először idősebbik lánya és veje vesztették életüket egy vonatszerencsétlenségben, maguk mögött hagyva két gyermeküket, Hans-ot és Eva-Mariát. Egy évre rá egyetlen fia, Lutz diáktársaival verekedésbe keveredett, amelyben meghalt egy ember. A gyilkossággal gyanúsított Lutz apja segítségével Brazíliába menekült, de útközben az őt szállító hajó elsüllyedt, magával rántva Lutzot. Lutz anyja egy évre a szörnyű esetre belehalt a bánatba. Georg Rodenberg azonban öregkorára vigaszt talál a munkában, szeretett unokái gondoskodásában és a reményben, hogy fia, Lutz talán mégsem halt meg. Eddig kiváló emberismeretét azonban elkerüli egy közelgő, minden eddiginél nagyobb veszély. Másik veje, a gonosz Arthur Mertens magának akarja a Rodenberg művek vezetését, s ezért bármire képes.

Georg Rodenberg halálával furcsa helyzet áll elő: az öregember a gyárat fiára, Lutzra hagyta, ha az az eltűnését követő húsz éven belül előkerül. Ennek leteltével Hans lesz az örökös, ha eléri a nagykorúsagot. Mivel Mertens nem hisz Lutz előkerülésében, Hans elég kellemetlen helyzetbe kerül. Titokzatos balesetsorozat veszi kezdetét a gyárban, mely valahogy mindig az örökös életét veszélezteti. Szerencsére egy fiatal mérnök, Ralf Brend, aki mág régóta szerelmes Eva-Mariába, felkarolja Hansot, hogy közös erővel leleplezzék Mertens meserkedéseit.

Hosszú bevezetés után, nagyon lassan bontakozik ki a történet a regényben, hogy annál kapkodóbban érjen véget. A szerelmesek hiába bizonyosak a viszontszerelemben, nem nyilatkoznak az utolsó húsz oldalig, általam érthetetlen okból. Lutz – akiről természetesen az olvasó tudja, hogy nem halt meg – varázslatos módon megmenekül a gyilkosság gyanújától, hogy az utolsó pár oldalra ő is beugorjon, s megjelenése hipp-hopp minden problémát megoldjon. De még a vontatott történetnél is zavarba ejtőbb a Brend doktor és Hans közti férfias barátság, amely a történet végére a számos ölelkezéstől kellemetlenül félreértetővé válik. Vagy említsem az ifjú, félig portugál-félig német származású örökösnő monológját, mely szerint a portugál férfiakból hiányoznak ama becses tulajdonságok, melyek a német férfiakban megvannak? Hiába kedvelem Cuorths-Mahler regényeit, ezt csak az odaadó híveknek tudom ajánlani.













EX-BB Kiadói Kft., 301 o., 878 Ft



Katherine Stone: Illúziók


Chase Carlton talált gyerek. Amióta az eszét tudja, hajtja egy ismeretlen vágy, amely csak San Francisco-ban nyugszik el, mintha ott otthonra lelne. Évekig hiába keresi a választ, csak látomásokat talál helyette, kegyetlen gyilkosságok képeit, melyek be is következnek. Hiába válik a rendőrség elsőszámú segítségévé, hiába deríti fel bravúrosan a sorozatgyilkosságokat, a saját ügyében nem jut előbbre. Egészen addig, amíg a televízió be nem jelenti Victor C. Kincaid halálát. A híres filmproducer feltételezhetően a vízbe fulladt vitorlázás közben, mert holttestét nem sikerült megtalálni. Chase azonban úgy érzi, gyilkosság történt. De ami még ennél is fontosabb, megdöbbenve ismeri fel saját arcvonásait Victor C. Kincaid fényképén.
Kapcsolatba lép az ügyben nyomozó rendőrrel, és megtudja, hogy az özvegyet az elő számú gyanúsított. Chase ezért ravasz tervet eszel ki: előkerül a tengerről, és eljátsza az emlékezetét vesztett Viktor Kincaidet, míg rá nem bizonyítja az özvegyre ikertestvére gyilkosságát. A terv eleinte működni látszik, csak egy a hibája, Jillian Kincaid közelről megismerve egyáltalán nem tűnik fekete özvegynek.

Ha a jachtbaleset utáni nyomozás nem lenne elég, Katherine Stone gondoskodik róla, hogy kielégítse az olvasó krimi utáni vágyát. A városban Bálint-nap óta egy gitárhúros fojtogató szedi áldozatait, aki magányos, fiatal nőket öl meg, s fülbevalóikat kis brillre cseréli. A két szál a történet végén természetesen összefut, s a gyilkos Jillianra feni a fogát, hogy a végső leszámolás során minden tisztázódjék, és végre Chase is megismerje anyját. Az érdekes alaphelyzet és a fordulatos szerelmi szál olyan regénnyé áll össze, amely leköti az olvasót, ha azt nem zavarja, hogy számos, korábbi Katherine Stone-regény karaktere vagy fordulata köszön vissza benne.







 





General Press, 391 o., 1500 Ft.



Sandra Brown: A csütörtök leánya


Allison Leamon komoly tudós. Biológus, aki éppen az öröklődés és a nevelés kapcsolatát vizsgálja. Általában nem kapható kiszámíthatatlan dolgokra. Az egyetlen, aki ráveheti ilyesmire, ikertestvére. A másik lány legújabb húzása az, hogy vőlegénye kedvéért megnagyobbíttatja mellét. Mivel azonban ezt meglepetésnek szánja, a lánynak kell helyettesítenie őt a vacsorán, ahol a vőlegény bemutatja legjobb barátját.

Az est folyamán persze számtalan fiaskó történik, de a legnagyobb az, hogy Spencer Raft, a barát meg van győződve arról, hogy a lány nem szerelmes a vőlegénybe, és azonnal csábításba kezd.

Allison így kis híján szétrombol egy jól működő kapcsolatot, és közben fogalma sincs, mit kezdjen a saját, jól berendezett világát felborító, új érzéssel.

Végül persze minden megoldódik, ebben a nem túl összetett, klasszikus szerelmi történetben.







 





Maecenas, 303 o.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top