Szex

Olasz kávé

Vannak pillanatok, amikor szeretnénk párunkkal elvonulni a világ elõl; eldobni kezünkbõl az irodai eszközöket, kikapcsolni a számítógépet, és beülni szívünk választottjával egy eldugott, hangulatos kis helyre. Télen erre kitûnõ alkalom kínálkozik.




A közelgő karácsony kitűnő alkalmat adhat megfáradt lelkecskénk felfrissítésére, amelynek egyik legjobb módja, ha találkára hívjuk életünk párját egy meghitt, csendes kávézóba. Végül is nincs szebb annál, mint amikor a csikorgó hidegben szerelmünkkel randevúzunk a Múzeum körúti Burger King előtt, hogy aztán a sűrű hóesésben összebújva, elsétáljunk az Olasz Intézet kávézójába (V. ker. Bródy Sándor utca), és ott édes kettesben megigyunk egy igazi cafe borgia-t vagy egy cappuccinot, habbal és sok tejszínnel.





Az Olasz Intézet kávézója


ideális szerelmi búvóhely, gyakorló szerelmeseknek és leendő szerelmeseknek egyaránt ajánlható. A kávézó a város szívében található, mégis kevesen ismerik: „eldugottsága” folytán elkerülhetjük a véletlen találkozásokat és kínos beszélgetéseket volt pasinkkal. Ezen a helyen ráadásul – Luigi, az olasz tulajdonos évődő közreműködésével – letesztelhetjük aktuális lovagunkat: hogyan rendel a felszolgálónál, mennyi borravalót ad, megfontolt vagy inkább nagyvonalú típus-e. Ha lovagunk kiállta a próbát Luiginál, bizonyosan állíthatjuk, hogy a fiúval nagyobb társaságba is elmehetünk vacsorázni.

A kávézó belső tere







Az egykori palota, ahol jelenleg az Olasz Intézet található
romantikusan vadregényes. Egy hatalmas faajtón léphetünk be az előtérbe, amelyben picinyke olasz nyelvű könyvesbolt működik. Itt megvehetjük kedvesünknek Valentin napi ajándékként Bocaccio szerelmetes történeteinek XIX. századi illusztrált kiadását, vagy ha éppen egyedül vagyunk, ártatlanul flörtölhetünk a fiatal és jóképű olasz alkalmazottakkal, ami nyelvgyakorlásnak sem utolsó.
A második emeleti karzatra márványlépcsők vezetnek fel, a fordulókban gömbölyded puttók mosolyognak, és a lépcsőkön apró mécsesek világítják meg az utat. Ezekben a lépcsőkben sohasem csalódtam: szeretek márványlépcsőkön felfelé lépdelni a félhomályban, miközben a kedvesembe karolhatok.





Lehet, hogy tévedek, de szerintem a jó kávézók titka – éppúgy mint a pasiknál – nem a külsőben rejlik, hanem inkább abban, hogy miként kapcsolódnak a külső környezetükhöz (vagyis hozzám): milyen a fellépése, a tartása, mennyire képes elgondolkodtatni, feldobni vagy éppen megnyugtatni. Manapság már Budapesten is egyre több jó kávézó található, nagy tehát a kísértés az elcsábulásra. Az Olasz Intézet trattoriá-ját viszont mindenkinek ajánlhatom, elsősorban az igazi olasz kávé miatt, másodsorban a hangulat miatt. Néha jólesik megpihenni, és ráérősen kavargatni egy csésze finom kávét, amely olyan, mint maga az élet: tele van sűrített izgalommal és rejtett ízekkel, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top