Szex

Regényajánló

Ha már végképp elvesztél a romantikában, nálunk mindig megtalálod, mit érdemes olvasnod. Mai ajánlatunk: Julie Garwood: Lázadó vágy és Hedwig Courths-Mahler: Csalogány.






Julie Garwood:

Lázadó vágy

Caroline Mary Richmond tizennégy évig élt nagybátyja családjával Bostonban. Most, apja határozott kérésére tér vissza unokahúgával, Charityvel a számára ismeretlen és ellenséges Londonba. Megérkezése után az első nap banditákba botlik, akik egy ismeretlen férfi hintóját tartóztatják fel. Caroline a férfi segítségére siet, és pisztolyával elriasztja a támadókat. Ekkor azonban még az útonállóknál is félelmetesebb alak jelenik meg, egy délceg, komor, fekete ruhás férfi hatalmas fekete csődörön. A lány bátran kiáll, hogy megvédje az ismeretlen utast, de az idegenről kiderül, hogy a férfi barátja, és mellesleg Bradford hercege. Bradfordot az első pillantásra megbabonázza a fekete hajú, bátor szépség, aki még tőle sem rettent meg, s fejébe veszi, hogy megszerzi magának a lányt. Hosszasan nyomoz utána, s végül egy bálon találja meg, ahol rögvest közli vele döntését: akár tetszik, akár nem, Caroline az övé lesz.
Caroline hiába utasítja vissza az ajánlatot, idővel kénytelen rádöbbenni, hogy vonzónak találja a herceget.

A lány londoni tartózkodása azonban különös fordulatot vesz. Egyre-másra érik őt a különös balesetek, s végül egy névtelen levél egyértelművé teszi a helyzetet: valaki a halálát kívánja. Bradford felbőszülten a védelmére kel, de Caroline nem tudja, hogy a birtoklási vágy, a testi gerjedelem, vagy az igaz szerelem motiválja-e a férfit. Ráadásul Bradford egyértelművé teszi számára, hogy egyetlen nőt sem tart méltónak bizalmára.

A herceg végül addig kompromittálja, míg Caroline kénytelen hozzámenni, de ez a lépés sem oldja meg a helyzetét. Mind a lány életét fenyegető veszély, mind a házastársak közti feszültség addig fokozódik, míg Bradford rá nem jön, hogy ha nem lép időben, végleg elveszíti feleségét. Úgy tűnik, a megoldást Caroline gyermekkorában kell keresni…
A regény az ígéretes kezdet ellenére (Caroline négyévesen lelő valakit) elég gyengén teljesít a kalandok terén. A Caroline ellen tervezett összeesküvés vérszegény, ráadásul kevés meglepetést tartogat, s hamar megoldódik. Annál kidolgozottabb a szerelmi szál; az írónő lendületesen ábrázolja a szerelmesek közti civódásokat, szerelmi csatákat és ágyjeleneteket. A korabeli hangulatot idéző, ruhakölteményeket és bálokat leíró részek plasztikussága és részletgazdagsága ellenére főleg azoknak ajánlható a regény, akik kedvelik a Makrancos Katákat megszelídítő, kemény férfiakat, és a vad szerelmi jeleneteket.













GABO Kiadó, 309 o., 1490 Ft.








Hedwig Courths-Mahler:

Csalogány

A szívbeteg Manfred Hallerstedt halálát húga, Renata és annak gyermekei már alig várják. Abban reménykednek, hogy egyedüli vérrokonaiként a mesés vagyont így ők fogják megszerezni. De Hallerstedt kellemetlen meglepetéssel szolgál, amikor bejelenti nekik, hogy cége igazgatója, Gunnar Lundström valójában a törvénytelen fia. Ez a közlés unokaöccsét, Kurtot annyira felháborítja, hogy veszekedésbe keveredik nagybátyjával, és fattyúnak nevezi Gunnart. Hallerstedt belehal a felindulásba, ami lehetővé teszi, hogy húga és gyermekei ellopják a végrendeletét, Kurt meggondolatlansága miatt azonban a fontos irat elvész.

Az anyja halálos ágyától hazatértő Gunnar Lundström ugyan tudja az igazságot a származásáról, de nem sejti, hogy ő a vagyon örököse. Egy hűséges inas és Renata asszony mostohalánya, Anita által előadott tények azonban rávezetik, hogy a három összeesküvő tüntette el a fontos iratot, sőt, arra is, hogy az irat elveszett. Gunnar tehát elhatározza, hogy kelepcét állít, és visszaszerzi, ami az övé.

A cselszövések és csapdák mellett természetesen a szerelem a főszereplő, hiszen a történet végére mind Anita, mind Gunnar megtalálja az igazit. S talán nem árulok el nagy titkot, ha megsúgom, hogy a fiatalok választottai közrejátszanak a titkok leleplezésében.












EX-BB Kiadói Kft., 303 o., 878 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top