Szex

Romantikus regények

Itt az alkalom, hogy felkészülj a közelgõ tavaszi romantikára. Ha pedig esne a hó, ki se dugd az orrod, olvass velünk! Aktuális ajánlatunk: Amanda Quick: A bajkeverõ és Jane Austen-Julia Barrett: Charlotte.

Amanda Quick: A bajkeverő

Már rég nem foghattak kezükbe a rajongók Amanda Quick-könyvet. Szerencsére a most megjelent kötet minden várakozást felülmúl. Az írónő első regénye már a megjelenés után néhány héttel nagy hírnevet hozott neki. Itt ismerhették meg stílusát, és alakjait. És ez a siker azóta is tartja magát, mert bár a történetek, sőt szereplőik sem biztos, hogy nagyon különböznek egymástól, a stílus olyannyira szórakoztató, hogy minden regény letehetetlen. Ráadásul a szerelmes történet és a kalandregény keverékében szinte mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

A bajkeverő története hamisítatlan Amanda Quick-történet. Főhősnőnk, Imogen Waterstone a Kőszívű Colchesterként ismert tudós arisztokratát kívánja bevonni nagyszabású tervébe, hogy leleplezze legjobb barátnője gyilkosát, annak férjét. Mindehhez pedig a titokzatos ókori állam, Zamar egyik, a legendák szerint létező kincsét veti be csalétkül. Colchester és Imogen olyan lendülettel kezdik játszani szerepüket, hogy nem kell sokat gondolkodnunk viszonyuk jövőbeli alakulásán. De amíg nyugalomban és boldogságban élhetnek, addig még sok mindennek kell történnie, a halálesetektől az elmaradt párbajon keresztül egy fiatal lány kiházasításáig.

E fordulatokkal teli és igazán cselekménydús regényt szívből ajánljuk mindenkinek, aki kalandokra vágyik történelmi környezetben, aki romantikára vágyik abszolút hagyományos tálalásban, vagy aki egyszerűen csak egy kis, gondokat feledtető szórakozásra vágyik!


 


Maecenas Kiadó, 335 o., 950 Ft

Jane Austen-Julia Barrett: Charlotte


Jane Austen hat regényt írt és egy felet. Sajnos a hetediket már nem tudta befejezni korai halála miatt, így a töredéket most Julia Barrett egészítette ki, akinek neve már ismert az Értelem és érzelem folytatásaként írt Harmadik nővér című könyvről. Így most már hét Austen-regény mosolyoghat ránk a polcról!

A könyv olyan, mintha valaki elkezdett volna egy Austen-regényt írni, amihez először átolvasta a Büszkeség és balítéletet és a Mansfield Parkot, aztán utánozni próbálta. Sajnos a könyv negyedénél felborult a meglévő kis egyensúly is, és innentől kezdve egy tengerparti városka igen vontatott felemelkedési történetéről olvashatunk. Ez nem annyira szórakoztató, Jane Austen egymaga sosem írt volna ilyen unalmas történetet.

Persze van azért szerelem, házasság, tengeri fürdő, cselszövés, de valahogy olyan kusza összevisszaságban, hogy végig azon törjük a fejünket, akkor most vajon melyik férfihoz is menjen hozzá jó Charlotte-unk. Szegény lány ügyesen megbirkózik a társasági élettel, a gonosz ladyvel, sok fiatalember forog körülötte, de végül épp egy olyat választ, aki ugyanolyan közömbösnek tűnt neki, mint bármelyik másik. Hova lett Lizzy vagy Marianne?

Következtetésünk csak annyi lehet, hogy egyrészt Austen nem a felét, csak egy nagyon kis részét írhatta meg ennek a könyvnek, másrészt hogy nem volt elhibázott lépés nem megvenni a Harmadik nővért. No meg, hogy fellélegzésként ma este leveszem a polcról személyes kedvencemet, a Klastrom titkát. Éljen minden, ami eredeti!


 

Lazi Kiadó, 1890 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top