Szex

Romantika a köbön

Ismét két regényt ajánlunk a legfrissebbekbõl. Katherine Stone új könyve egyike a legjobbaknak, amit eddig olvastunk. Patricia Swoon Lenája, ha kicsit meg is visel, azért van benne szerelem!






Katherine Stone:

Egy másik szerelem

A könyv eredeti címe a másik iker. Ez a cím magyarul is találóbb lett volna, mert bizony a könyv elolvasása után is jó sok fejtörés kell, hogy a korántsem biztos megoldásra jussunk: melyik másik szerelemre is gondolt a fordító? Merthogy lesz vagy három.

Most, hogy elárultuk, minden elképzelhető kapcsolat létrejön a regényben, mindenki megnyugodva dőlhet hátra, és olvashatja a valóban érdekes történetet. Katherine Stone egyik legjobban sikerült regénye ez, ahol a ráadásul szinte mindenki által kedvelt orvosos téma is erősen visszaköszön. Azért persze nem a Vészhelyzet könyvváltozatára kell itt számítani!

Mivel az író eredeti szakmáját tekintve maga is orvos, valódi és életszerű bemutatását kapjuk a kórházi életnek, és végre nem infarktust kap az a szereplő, akinek valami baja van. Itt érdekesebb betegségek is felmerülnek!

És persze van szerelem bőven, nem is egy. És a betegek meggyógyulnak, a régi rejtélyek megoldódnak, és a végén mindenki teherbe esik (persze a fizikai korlátok figyelembevételével).

Nagyon jó ez a regény, valóban szívből ajánljuk mindenkinek, aki szereti a romantikát és a rejtélyeket!







 






General Press, 318 o., 1500 Ft






Patricia Swoon:

Lena

Ennek a regénynek igazán megrázónak kellene lennie. Egy 16 évesen teherbe esett prostituált lebénult fia, egy sznob galériatulajdonossá vált, hajdan tehetségesnek induló festő, egy férfi, aki megölte anyja gyilkosát. Minden egyes szereplő sorsa egymagában is szomorú és megható lenne.

Így egy kupacban azonban a kép leginkább csak lehangoló. Igazán egyik szereplő sem szimpatikus, így nem sok együttérzésre sarkallja az olvasót. A nagy társadalmi dráma mellékíz főleg nem használ a történetnek. Szerelem is van benne persze, de az is igencsak nyögvenyelős.

Ezt a könyvet leginkább annak ajánljuk, aki társadalmi problémákba szeretné beleélni magát, vagy empátiakészségét növelné. Sok sikert hozzá!










LaVentana Kiadó, 206 o., 1280 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top