Szex

Romantikus olvasnivalók

Itt a május, a szerelmesek hónapja. Ha viszont épp nem süt a nap, romantikázz egy jó könyvvel! Partnerül ajánljuk Nora Roberts: Hódító herceg és Hedwig Courths-Mahler: A fátyolos hölgy címû könyvét.

Nora Roberts: Hódító herceg

Folytatódik Nora Roberts regénye, amelyben a már régebbről ismert hercegi család életére törő Deboque kiszabadul a börtönből, és újra gonosz terveket sző. A modern, elképzelt ország királyi családját csak a legjobb ügynök mentheti meg, aki történetesen egy angol arisztokrata család sarja. És mit ad Isten, nő.

A családból persze csak két ember tudja, hogy is került közéjük a szürke verébnek látszó, előkelő viselkedésű hölgy. Az egyetlen probléma csak az, hogy a nagy szívtipró hírében álló legfiatalabb herceg felfedezi a szürke ruhák mögötti színes egyéniséget. Sajnos a lányt sem hagyja hidegen a közeledés (minő meglepetés), és ez nem könnyíti meg munkáját.

Nora Roberts ismét ügyesen bonyolítja a szálakat, bár túl nagy meglepetésekre nem kell számítani, hiszen ismerjük a sztorit. Hiányérzet csak attól támad bennünk, hogy miért lesz egy gyönyörű arisztokrata lányból magát csúnyának álcázó valaki. Némi homályos célzást persze találhatunk holmi régi csalódásra, de sosem tudjuk meg, mi is volt az. Na sebaj, mert ettől még igazán élvezhető a regény, ha nem is tartozik Nora Roberts legjobbjai közé!

Harlequin Kiadó, 336 o., 995 Ft

Hedwig Courths-Mahler: A fátyolos hölgy

Aki olvasott bármit is a szerelmesregények anyjától, az már bizonyára észrevette, hogy mutat némi érdeklődést a misztikus dolgok iránt. Hát ebben a könyvben valóban ki is éli ilyen hajlandóságát. A könyv titokzatos főhőse egy lefátyolozott hölgyet tart kastélya tornyában, aki soha nem lép ki a házból, és még senki nem találkozott vele. A környékbeliek el is keresztelték Kékszakáll hercegnek, és mindenki igencsak ferdén néz rá. A hölgyet egyébként egy titokzatos indiai útról hozta haza a férfi.

Szerencsére hősnőnk nem ijed meg a saját árnyékától, és nem dől be mindenféle kósza híreszteléseknek, így hát megingathatatlan német nőhöz illően, miután megtudja, hogy Kékszakáll nem nős, semmi más nem érdekli.

Persze a rejtélyekre is fény derül majd, és nem kell aggódni, hiszen valóban nem feleséggyilkosról van szó, bár ami azt illeti, még az is lesz a történetben. No meg majdnem törvénytelen gyerek, nagy egymásra találás, és minden kellék. Kicsit talán túl sok is, de azért még épp követhető a történet!

Jó szórakozást!

 

Ex-BB Kiadó, 190 o., 749 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top