Szex

Szerelem a nyárra

Nyaraláshoz, utazáshoz, munkahelyi ejtõzéshez nagy szeretettel ajánljuk a legújabb romantikus regényeket. Mary Jo Putney: Veszélyes vonzalom és Hedwig Courths-Mahler: A feldeggi árva.





Mary Jo Putney: Veszélyes vonzalom

Adva van egy romlott, lump életet élő majdnem arisztokrata, aki kis híján örökölt, de aztán mégse. Viszont komoly alkoholproblémái vannak. Mindez egy történelmi közegben.
Adva van még egy amazontermetű nő, aki titokzatos múlttal rendelkezik és nagy-nagy büszkeséggel. Ő egy birtok intézője és három gyerek gyámja, bár alkalmazóinak fogalma sincs arról, hogy ő nő.

Ez a két ember persze összetalálkozik, mert a lump megkapja az amazon által igazgatott birtokot. Az írónő regényeihez hasonlóan itt is lesz majd krimiszál, ám nem ez jelenti a történet igazi feszültségét. Az az ital lesz. Mert valamirevaló szerelmesregényhez képest a férfi egész hamar szerelembe esik, és ezt még be is vallja magának. A gonoszok meglakolnak, a csábító bestiák is megjárják, és még a többi szerelmes is, akik néhány mellékszálon mozognak, boldog megoldást lel problémáira.

Így hát egyen áll vagy bukik a dolog: sikerül-e leszokni, legyőzni a büszkeséget és egyebek. Eláruljuk? Nem áruljuk el, tessék elolvasni, szórakoztató lesz!









 


General Press Kiadó, 396 o., 1500 Ft







Hedwig Courths-Mahler: A feldeggi árva

Courths-Mahler ismét kedvenc témájához nyúl ebben a könyvben. Bár a megoldás kissé morbid, a jók elnyerik méltó jutalmukat, sok esküvő köttetik, és aki felesleges, azt elsiratjuk.

Rippach báró szerelmes Ursulába, aki szülei halála óta a rokonai házában él. Itt csak ketten szeretik igazán, a család fia és kisebbik lánya. Rippach báró megkéri a lány kezét, ő azonban nemet mond, mivel Malteba szerelmes, aki meglepő módon a család fia. Persze a boldogságra semmi esélyük, hiszen a fiúnak gazdag lányt kell elvennie. A család persze legszívesebben hozzákényszerítené a lányt a báróhoz, aki itt feltüntetett gonosz lánykérő szerepével ellentétben kedves fiú.

A lány így a Szent Anna Otthonba távozik titkári állásba, és kitör az I. világháború. Mit ad Isten, mindkét fiatalember megjelenik az otthonban, és csavaros megoldások után sikerül az írónőnek úgy megszabadulni az egyébként roppant szimpatikus bárótól, hogy Ursula gazdagon kerüljön ki a történetből.

Persze nem kell korán örülni, lesz itt még némi gyász, némi jótékonykodás, némi lelki tusa. Titkot árulok el, ha azt mondom, jó vége lesz? Csak azt a szegény bárót, csak azt tudnám feledni…












Ex-BB Kiadó, 190 o., 749 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top