Szex

Egy tölcsér vagy kettõ?

Biztosra menni – nõi tulajdonság. Valljuk be, néha bosszantó is. Mert sokszor megyünk – mi nõk – a férfiak idegeire túlzott óvatosságunkkal, és azzal, hogy mindent bebiztosítunk. Még néha a pasikat is.





Amíg nincs másik, a biztosat a bizonytalanért nem kockáztatjuk. No persze ez általánosítás, de mint mindennek, ennek is van valóságalapja. Hogy mi, azt nem is volt olyan nehéz tetten érni.

Nézzünk tehát egy jó példát: a nők a fagyihoz két tölcsért kérnek, biztos, ami biztos alapon. A férfiak ezzel szemben inkább csöpögtetnek, vagy gyorsabban esznek, azaz inkább a problémamegoldásra vannak berendezkedve, nem úgy, mint a nők. Mert a szebbik nem képviselői előrelátóak, és inkább megelőzni akarják a bajt, mintsem korrigálni. Ugyanez a helyzet a tölcsérekkel is.

Ez évezredes bevésődés, ami valamikor abból az időszakból származik, amikor a nők még gyűjtögettek, amíg a férfiak vadásztak. Ha megnézzük ezt a két alapvető önfenntartási funkciót, már adott is a magyarázat. A férfiak a vadászat során az állatok gyors és hirtelen reakcióira, a környezethez alkalmazkodva reagáltak a helyzetekre, és oldották meg a problémát. Csak így lehettek sikeresek. Az asszonyoknak viszont, miközben „férjeik” távol voltak, fizikai erejük nem lévén, hogy megvédjék magukat, előrelátóan kellett helyet találniuk a családi tűzhelynek, ahol háborítatlanul főzhettek. Tehát minden eshetőségre gondolniuk kellett ahhoz, hogy megvédjék magukat, például a veszélyes nagyvadaktól. Az agy is ennek megfelelően fejlődött.





Míg a nőknél a kommunikáció és a „sok mindenre figyelés” funkciója, addig a férfiaknál az egy dologra való erős koncentrálás és a problémamegoldó készség foglalt el egyre nagyobb területet az agyban. Az agyról készült színes tudományos ábrákon ez könnyen nyomon követhető.

Akarjuk vagy sem, jobb, ha belátjuk és elfogadjuk tehát, hogy nőből vagyunk. Nem árt, ha ezt a férfiakban is tudatosítjuk, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Ugyan ki húzná elő a pótlakáskulcsot, ha nem a nő, amikor a kedvese éppen azon őrjöng, hogy nem tud bejutni a nyaralóba. És ki, ha nem a nő az, aki a férfi kézipoggyászába még csomagol egy alsót és fogkefét arra az esetre, ha elveszne a poggyász. Ez mind a nő.

Az élet intim helyzeteiben is elkél néha az előrelátás: a nő két óvszert csomagol, mert sosem lehet tudni, és a táskájában is van mindig egy megbízható betét, mert a havitündér is meglephet bárhol és bármikor, és olyankor elkél a segítség, ráadásul a legbiztonságosabb fajtából, ami nem hagy cserben, még ha az edzésről legyen is szó. Éppen ezért nem ismer tréfát egy nő sem, ha betétről van szó.





Az Always azért lehet sikeres, mert tudja ezt, és újra meg újra bizonyít ezen a téren. Az új Always Ultra megerősített körkörös szivárgásvédelmet nyújt, így minden hölgy lazán hátradőlhet abban a tudatban, hogy maximálisan be van biztosítva. Pont úgy, mint amikor két tölcsért kap egy fagyihoz: garantáltan nem csöpög, vagy mintha két esernyő lenne a feje felett a nyári záporban. Tökéletes védelem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top