Szex

Clint Eastwood

A magas, halkszavú Clinton Eastwood, Jr. 1931 május 31-én született San Francisco-ban. A westernek világából kinõtt Eastwood mára az egyik legjobban ismert világsztár, aki nem mellékesen rendez is.




Eastwood Kaliforniában nőtt fel, szülei alkalmi munkákat vállaltak. Középiskola után favágóként kereste kenyerét Oregonban, később bárokban zongorázott, majd a hadseregben tanította a katonákat úszni. Több másodkategóriás film után kisebb sikereket ért el a ’Rawhide’ című tv-sorozatban (1959-66). Már itt felvette azt a minimalista színészi stílusát, ami híressé tette.

Először Európában figyeltek fel rá: a filmtörténeti klasszikusnak számító  spagetti western trilógiában szerepelt. Az ’Egy maréknyi dollárért’ (1964), ’A jó, a rossz és a csúf’ (1966) és a ’Volt egyszer egy vadnyugat’ (1969) nemzetközileg elismert sztárrá tette. Később Piszkos Harryként vált ismerté, aki egyszerűbbnek tartotta lelőni a gyanúsítottakat, minthogy kihallgatta volna őket. Számtalan filmet jegyez, legutóbb egy űrhajós szerepébe bújt bele. Maggie Johnsonnal 1953-tól 1978-ig élt együtt, majd 1996-ban elvette mostani feleségét, Dina Ruiz-t. Összesen három gyermeke van, a legutolsóért Dina a „felelős”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top