Szex

Szex és szerelem

Kielégítõbb a szex, ha az ember szerelmes a partnerébe? Vagy a legérzékibb szeretkezések egy-egy alkalmi kalandhoz köthetõk?





Van, aki csak egy boldog párkapcsolat részeként tudja elképzelni a szexet, míg mások szerint az intimitás megöli a szenvedélyt.


Szex – érzelmek nélkül

Az egyéjszakás kalandok többnyire mentesek a mélyebb érzelmektől, és nem járnak semmiféle kötelezettséggel. Ha a puszta szexre hajtasz, rendíthetetlen elszántsággal összpontosíts a feladatra. A cél, hogy maximális élvezetet nyújtsatok egymásnak, így nem kell fölösleges időt és energiát pazarolnod holmi mozizásra, vacsorákra. Ezzel szemben megvan a lehetősége, hogy kiéld legvadabb szexuális fantáziádat – a visszautasítástól való félelem nélkül. Ha nincs tétje a dolognak, a gátlásaidat is könnyebben dobod félre, szégyenérzetedet hátrahagyva pedig sokkal ösztönösebben, felszabadultabban viselkedsz majd az ágyban.




Nem kell folyamatosan azon törnöd a fejed, vajon tetszel-e aktuális partnerednek, elég vékony-e a derekad vagy elég formás-e a popsid, elvégre sanszos, hogy úgysem találkoztok többet. Elég, ha csak az „itt és most”-ra koncentrálsz, az érzelmi komplikációk hiányában pedig zavartalanul átadhatod magad a testi kielégülésnek.

A legtöbb ember számára az alkalmi szex azt jelenti, hogy egy ismeretlennel szeretkezik, és éppen a partner idegensége az, ami lángra lobbantja őket. Az ilyen alkalmi kalandok persze nem teljesen kockázatmentesek. A szexuális gerjedelmet csak fokozza, ha tiltott gyümölcsről van szó. Vannak, akik rátesznek még egy lapáttal, és szándékosan fokozzák a veszélyt – olyan helyeken szeretkeznek, ahol nagy a lebukás esélye, esetleg tiltott partnerekkel lépnek szexuális kapcsolatba.






Szex – szerelmesen


A szex és szerelem között azonban van egy nagy különbség – a szex sokkal inkább kölcsönös egy szerető párkapcsolatban. A szerelmespárok minden lehetőséget megragadnak, hogy kimutassák egymás iránti vonzalmukat. Fizikailag és érzelmileg is átadják magukat a helyzetnek, így mind szexuálisan, mind lelkileg kielégülhetnek. Egyes kísérletek azonban arra az eredményre jutottak, hogy cirka 6-18 hónap elteltével a szerelmes ember agya a kábulatból visszaáll a régi ritmusba. Ez azt jelenti, hogy a tudósok szerint ennél hosszabb ideig fizikai képtelenség megmaradni a szerelem bódító állapotában.

Ezt követően a pár vagy kiábrándul egymásból, vagy – szerencsés esetben – kapcsolatuk egy következő szintre lép, ami érettebb, magasabb szintű szexuális életet hoz magával. Amikor a szerelem csitulni kezd, magasztosabb, mélyebb érzés veszi át a helyét: a szeretet. A partnerek ekkorra már kiismerik egymást, az elutasítástól való félelmet felváltja a bizalom, és a biztonság és összetartozás érzése. A szexuális életük a kísérletezés és a kölcsönösség irányába kezd el fejlődni – megkezdődhet a finomhangolás!






Végszó


Azt Neked kell eldöntened, hogy melyik lehetőség az, amelyikre szükséged van, melyik az, ami leginkább kielégít Téged. A szex izgalmas lehet így is, úgy is – akkor is, ha érzelmek nélkül ugrunk fejest egy kapcsolatba, és akkor is, ha már évek óta ugyanaz a partnerünk. Egy szerető párkapcsolat mindenesetre lehetőséget ad arra, hogy partnereddel együtt fejlődjetek, és együtt váljatok jó szeretőkké. Lehetséges, hogy az alkalmi szex varázsát nem élitek át, azonban esélyt kaptok valami sokkal többre: a totális testi-lelki kielégülésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top