Szex

Kivételes vagy mindennapos?

Másnap is Bori csalódása a téma köztünk. Kitárgyaljuk, milyen a kényelmes, de ellentmondásokkal teli élet. Nem vagy ugyan a magad ura, de a döntések meghozatala sem téged nyomaszt.





Éned beleolvad a nagy, közös mi-be, mindened megvan, amit a pasid fontosnak tart. Nekem is szuper kocsim lett Gézám mellett, hiszen exférjemnek az autók a mániái. Mióta elváltunk, a kocsi kevésbé kiglancolt, a dísztárcsái elvesztek, viszont van egy új könyvespolcom, telistele szívemnek kedves könyvekkel. Borinak az is fáj, Miki milyen cudarul bánt el vele, milyen hidegen közölte, elmúlt a szerelme.

– Emlékszel Zitára? – kérdezem tőle. – Vele is így fejezte be.
Húgom csak most idézi fel, Miki hogyan szakított előző barátnőjével. Ugyanígy. Akkor Borinak még imponált az a keménység, ahogy a srác búcsúzni tudott. Azt hitte, vele sosem lesz könyörtelen Miki, vele nem fordulhat elő mindaz, amit a másik nő megtapasztalt. Okulásképpen elmesélem neki Beatrix történetét, aki egy lenyűgöző vonzerejű természetgyógyászhoz járt masszíroztatni. Már az első alkalommal szimpátia alakult ki köztük, és a pasi elpanaszolta szerencsétlenségét: barátnője gyereket vár, de az ő beleegyezése nélkül esett teherbe. Ő kényszerhelyzetbe került, csak a tisztesség tartja a nő mellett.

– Persze veled minden másképp volna! – fűzte a férfi a lányt. – Ha te esnél teherbe, a plafonig ugranék örömömben!
Beatrixot mágnesként vonzotta a pasi, és nem maradt hatástalan a „kényszerhelyzet-szöveg”, hamar elcsábult. Bár védekeztek, a lány terhes lett. Amikor a hírrel a férfi elé állt, az valóban a plafonig ugrott. Dühében.





Lélekutazás


A Gézámmal való áldatlan állapot megoldására utolsó szalmaszálként a reinkarnációs hipnózis kínálkozik. A rendelőnek berendezett újpesti lakásban kedves doktornő fogad. Elmagyarázza, hogy mostani életem feloldhatatlan problémája egy korábbi életemben gyökeredzik, és ha visszamegyek a múltba, megfejthetem e mai gond eredetét, rendezhetem az eddig rendezhetetlennek tűnő helyzetet. Nagy vonalakban vázolom, milyen nehezen szabadulok exférjem emlékétől.

– Ne féljen, ma mindenre választ kap! – nyugtat a doktornő.
Nem félek, a kíváncsiságom elnyomja bizonytalanságomat. A nyugodt környezetben könnyű ellazulnom, így pár percen belül regényes történet bontakozik ki lezárt szemhéjam mögött. Hosszú, befont hajú, kék szoknyás nőként látom önmagam. A külsőm nem hasonlít mostani kinézetemre, mégis, pontosan tisztában vagyok azzal, hogy önmagamat látom. Aztán megjelenik Gézám, a szerelmem. Beszélgetünk, én féltékenykedem rá egy szőke nő miatt. Vitázunk, ő haragosan, nagy léptekkel elmegy. A következő képen sírok, mert megtudom, hogy Gézámat elgázolta egy vonat.

Később egy széles, díszesen faragott ágyban fekszem a Pécsen megismert Dáviddal. Ő sem úgy néz ki, mint most, mégis egyértelmű számomra, hogy ő az, és azt is tudom, hogy a felesége lettem. Érzem, nagyon boldogtalan vagyok mellette, mert még mindig előző kedvesemet, Gézámat gyászolom. Dávid szeretkezni akar velem, és amikor én ellenállok, a hajamat húzva, erőszakkal kényszerít, hogy a kedvére tegyek. Miután elalszik, én kiosonok a házból a hideg éjszakába és a kútba ölöm magam.

A doktornő visszahoz a jelenbe. Kábultan ülök, olyan, mintha nagyon távoli útról érkeztem volna, pedig a hipnózis alatt rendkívül ébernek éreztem magam. A doktornő nem ad kulcsot a lehangoló sztorihoz. Csak remélhetem, hogy idővel rájövök, mi az üzenete ennek a látomásnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top