Szex

Hol ismerkedjünk?

„Manapság nem lehet ismerkedni. Mindenhol ugyanazok az arcok, ugyanazok a beszédtémák, ugyanazok a helyzetek, ráadásul – ami néha még rosszabb - én is ugyanaz vagyok."

“A régi barátaimat persze szeretem, de jó lenne már kitörni kicsit ebből a belterjből! Új emberekkel, na jó, főként új és normális pasikkal megismerkedni, és új helyzetekbe kerülve újra magamhoz térni! De hol lehet bárkivel is összeismerkedni, könyörgöm!”

Ismerős az érzés és a kiábrándult hanglejtés. Nincs esély. És még folytatódik: „Ráadásul mindenhol párosban vagy csapatban járnak a hímek, ami olykor már fárasztó. Mintha egyedülállóak nem is léteznének. Párom nekem? Honnan?! Aztán menjek le ezredszer hiába az x-klubba? Nem. Akkor meg minek kínozzam magam? Otthon maradok.”

Otthon, valljuk be – nagyon jó, igaz, ismerkedni csak képzeletben lehet… Viszont új, és ezúttal életképes stratégiát dolgozhatunk ki arról (bármiről…), hogy „Hol ismerkedhetek meg új emberekkel – mindenek ellenére?” A bárokat, sörözőket, diszkókat, klubokat, partikat zárójelbe téve, íme – kezdetnek – egy szabadon bővíthető lista:

Az esti tanfolyam

Nahát, itt aztán a legkülönfélébb figurák vannak, új barátokra vagy baráti társaságra itt a legkönnyebb szert tenni. Az óra utáni iszogatás nem is rossz alkalom a megnyerő osztálytársakkal való összemelegedéshez. Azért ügyeljünk a tanfolyam választáskor, hogy érdekeljen némileg az adott téma, és elsősorban, hogy az ellenkező nem érdeklődési köréhez is közelítsen. Egy varró-suliban a hímnemű célközönség feltehetően elenyésző. De ne felejtsük: a legrosszabb esetben is – kitanulhatunk egy új, érdekes szakágat.

A tánciskola

A legősibb trükk, annyira egyszerűnek hangzik, hogy már nevetni kell. Nevetni lehet, de kinevetni inkább ne. A tánciskola, legyen akár általános-, latin-, indiai-, vagy bármilyen, az ismerkedés legizgalmasabb helyszínei. Semmi görcsölés, hogy jajj-fel-fog-e-kérni, jajj-fel-ne-kérjen, jajj-felkérhetem-e! Mindenki örül, hogy táncolhat.

A kis éji bevásárlás

Ez kalandosabb is lehet, de igazán remek hely. Alkalmunk van egyrészt az árak és a termékek pontos analizálására, valamint – egy idő után és kellő tapasztalattal – kiszúrhatjuk, hogy ki vásárol csak a maga részére. Hamar rájövünk, itt aztán rengeteg egyedülálló kóborol – velünk együtt.

A galérialátogatás

A múzeumokban, galériákban az a nagyon jó, hogy teljes nyugalommal elmehet oda az ember egyedül is. És semmi kényszeredettség nincs benne. Megteszik ezt rajtunk kívül is rengetegen. Aztán a bemelegítő beszédtémák úgyis a „falakon lógnak”.

A „zsöllyében”

A színház vagy az opera elsőre nem igazán tűnik alkalmas terepnek az ismerkedéshez, pedig épp ellenkezőleg. Ez is egy réges-régi helyszín, így aztán az egyedülálló férfiak meglepő számban tűnnek fel a művészet eme magasztos intézményeiben. A szünetek a szemrevételezés mellett egy pár, a darabról szóló kezdeti szóváltásra is alkalmat adnak. Még a büfésorba sem kell beállni hozzá.

Az ötletek még sorra gyárthatók. Most már csak azt a bizonyos szóba elegyedést kéne kifundálni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top