nlc.hu
Szex
Cate Blanchett

Cate Blanchett

A kék szemû, szõke hajú, fehér bõrû színésznõ fiatalkorában zabolátlan punk volt, aki bakacsban rugdosta a kukákat. Az intellektuális, érzékeny, tiszta nõtípussá érett Cate harmincöt éves, és nagyon jól érzi magát a bõrében. Én szívesen járnék vele.

Cate Blanchett

London Calling

Született:
1969. május 14.

Kis túlzással az ismeretlenségből jutott rögtön a világhírig, bár ausztrál honfitársai ezzel a megállapítással nyilván nem értenének egyet. A drámafőiskola után ugyanis szinte azonnal fényes színházi karriert futott be, és számos kitűnő alakítását ismerték el díjakkal és jelölésekkel. A Company B. nevű társulat tagja, ahol egyébként Geoffrey Rush is játszik.

Első játékfilmje, a szintén ausztrál Bruce Beresford Láger az édenkertben című munkája volt, melyben Glenn Close vitte a főszerepet. Ennek ellenére a film elég visszhangtalan maradt, akárcsak Blanchett következő filmje, a Játék és szenvedély, ahol p

 Legújabb filmjei

Az eltűntek (2004)
 
Lapzárta – Veronica Guerin története (2003)
 
A Gyűrűk Ura – A két torony (2002)
 
Banditák (2001)
 
Kikötői hírek (2001)
edig Ralph Fiennes-szel együtt reme k alakítással lepték meg a közönséget.
Mit akarsz tőlem, he?!

Így nem csoda, hogy amikor az Elizabeth 1999 egyik filmes szenzációja lett, és Blanchettre is felfigyeltek, kevesen tudták, ki ez a szép és tehetséges színésznő. A szerepért kapott Arany Glóbusz és az Oscar-jelölés után ez többé nem kérdés. A Dreamtime Alice-ben már nemcsak főszerepet játszik, hanem első alkalommal, producerként is részt vesz.

1997 óta férjnél van. Apja texasi, anyja ausztrál, de ősei franciák voltak, és állítólag nagyon távoli rokonság fűzi Louis Bleriot-hoz, aki először repülte át a La Manche-csatornát.

Forrás: Cinematrix

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top