nlc.hu
Szex
Halle Berry

Halle Berry

Korunkban a tökéletes nõi test ideája Halle Berryben inkarnálódott - tejeskávé bõrszínnel és szénfekete mellbimbókkal. A bájos arc és a telt keblek találkozása el is nyerte méltó jutalmát: õ lett az elsõ "majdnem fekete" Oscar-díjas színésznõ.

Halle Berry

Kék-barna

Született:
1968. augusztus 14.

Az Oroszlán jegyében született Halle Berry tényleg jó nő. Tökéletes testének elemi vonzása alól kevés férfi tudja kivonni magát. Alakjában a dzsungel vad ösztöne és az amerikai civilizáció kifinomult nagyvonalúsága keveredik, mint tejbepapiban a kakaópor.

A Szörnyek keringőjéért Oscar-díjat kapott színésznő imígyen kiáltott fel, amikor Russell Crowe az ő nevét olvasta fel a borítékból. “Ó, Istenem. Sajnálom. Ez a pillanat túlnő rajtam. Ez a pillanat Dorothy Dandridgé, Lena Horné, Diahann Carollé és mindazoké a névtelen és arctalan fekete nőké, akik előtt a ma estének köszönhetően megnyíltak az ajtók” – mondta a meghatódott és könnyeivel küszködő Berry.

A félvér szépség a keresztnevét egy clevelandi áruházról kapta. Szülei válása után anyjával és testvérével Cleveland egyik nagyrészt fehérek lakta külvárosába költöztek, ahol a félénk lánynak sokat kellett küzdenie, hogy bőrszíne ellenére elfogadtassa magát. Kiskorától kezdve színésznő akart lenni, első produkcióit otthon adta elő: az Óz, a csodák csodájából játszott el részleteket. A gimiben az iskolaújság szerkesztője, osztálytitkár, és természetesen cheerleader is volt.

Legújabb filmjei:
 
Macskanő (2004)
 
X-Men 2 (2003)
 
Gothika (2003)
  
Halj meg máskor! (2002)
 
Kardhal (2001)

Az egyetemen újságírást tanult, és számtalan szépségversenyre jelentkezett, hogy közelebb kerüljön a filmes szakmához. Miss Teen All American, Miss Ohio és Miss USA Aaron Spelling producernek köszönheti az indulását, aki szerepet ajánlott neki a Living Dolls című felejthető szappanoperában. A 90-es évek első felében Spike Lee Dzsungellázában tűnt fel Samuel L. Jackson oldalán, Az utolsó cserkészben Bruce Willis, a Bumerángban Eddie Murphy partnere volt. Játszott az 1994-es Flintstones-ban és a 96-os Tűzparancs című akciófilmben Kurt Russell és Steven Seagal mellett. Berry azonban mindig is sokkal szívesebben vállalt szerepet olyan alacsony költségvetésű, független produkciókban, mint a Bármi áron, a Napszekerek és A gazdagság ára. 1999-ben
Duplikátum
Whitney Houston orra elől halászta el az HBO által forgatott Dorothy Dandridge című biográfiát. A tragikus sorsú fekete színésznőről szóló tévéfilmben producerként is részt vett. Halle Berry mai napig bánja két szerep visszautasítását: először neki ajánlották fel Az igazira várva főszerepét, mely végül Whitney Houstonra szállt, a nagyobb baklövést azonban akkor követte el, amikor nem vállalta Sandra Bullock szerepét a Féktelenülben. Az X-Men nagyszerű visszatérési lehetőséget jelentett számára, de a Revlon cég első fekete arcának később komoly traumával kellett megbirkóznia. A sztár ugyanis 2001 februárjában egy piros lámpán áthajtva balesetet okozott, illetve szenvedett, aminek egy huszonkét öltéssel összvarrt fejsérülés lett az eredménye. A plasztikai műtét azonban sikerült, így Berry visszatérhetett a mozvászonra.

Forrás: Cinematrix

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top