Szex

Aludj csak, én szexit álmodom

Reggel kipirult arccal, némi bûntudattal ébredünk szexi álmunkból. Van, aki képzeletben vad orgiában vesz részt, van, aki kifigyel egy szerelmeskedõ párt, és van, aki harcias szexistennõként éli meg álmát.





A munkából, vagy épp az esti bevásárlásból hazatérve már alig várjuk, hogy a puha ágyba vethessük magunkat. Fáradtság, kimerültség, fásultság – mindössze ennyit érzünk. A monoton, egyhangú hétköznapokból nem ritkán álmainkba menekülve, azokban éljük ki elfojtott vágyainkat.

Kutatások szerint álmaink egy része – közel minden tizedik – erotikus töltetű, tele túlfűtött vágyakkal. Egy átlagos nő minden tizenkettedik percben gondol a szexre, vagyis pont olyan gyakran, mint férfitársai. Míg azonban a férfiak többnyire aktív félként vesznek részt az erotikus álmokban, addig a nők inkább passzív szemlélőként szerepelnek. Így már érthető, hogy egy ilyen álom miért vezet sokkal gyakrabban orgazmushoz a férfiaknál, mint a nőknél.

Tiltott gyümölcs…

Álmainkban nincsen tabu, nincsen szemérem – sokszor olyan dolgokat élünk át, amelyekre ébren még csak gondolni sem mernénk (perverz játékokban veszünk részt, meztelenül énekelünk egy füstös lebujban, azonos neműekkel szerelmeskedünk). Mindez persze nem jelenti azt, hogy a valóságban is ilyen kalandokra vágynánk – hiszen nem minden álombéli fantáziálás fejez ki elfojtott nemi vágyakat.





Klasszikus erotikus fantáziák – és amit üzennek

A szexuális szimbólumok keresése alapvető fontosságú az álomértelmezésben, legalábbis Freud óta.
Nem árt odafigyelnünk hát érzéki vágyainkra, hiszen a buja fantáziák nemcsak a nemi vágyat fokozzák, de mélyebb üzenetet is hordoznak.

A legjobb barátnővel való szeretkezés
Az elsősorban a gyengébbik nem álmaiban előforduló, barátnővel való szerelmeskedés nem feltétlenül utal leszbikus hajlamra, sokkal inkább azt jelenti, hogy tudatában vagy saját nőiességednek, és minden porcikáddal élvezed, hogy nőnek születtél.

Híres emberrel való szeretkezés
Fájdalom, de a tény, hogy Brad Pitt-tel szeretkeztünk álmunkban, semmi garanciát nem jelent arra, hogy ez a valóságban is meg fog történni. Szakértők szerint valójában nem is a hírességre vágyunk igazán, hanem annak azon tulajdonságaira, amelyeket mi is szeretnénk magunkénak tudni.





Szeretkezni valakivel, akivel soha nem tennénk

Nyugi, nem a perverz és elfojtott vágyaid törnek felszínre, amikor utálatos kollégáddal, kedvenc hugicáddal vagy éppen a szomszéd Mari nénivel (akikkel ugye soha nem tennél ilyet!) találod magad az ágyban.
Az ilyen típusú álmok egyes-egyedül pillanatnyi kapcsolatodat mutatják az illetővel.
Ha álmodban jól érezted magad vele, akkor az agyad azt próbálja kifejezésre juttatni, hogy ezzel a személlyel való kapcsolatodon illene javítanod. Ha viszont nem jól sültek el a dolgok, tartsd meg inkább a két lépés távolságot.





Egzotikus szexpartner
Sok nő és férfi fantáziál különlegesen egzotikus, mondjuk fekete bőrű vagy épp mandula szemű szexpartnerről. Az efféle álom persze nem azt jelenti, hogy csakis egzotikus partnerrel tudjuk elképzelni a beteljesülést, mindössze azt, hogy különleges gyengédségre vágyunk. Ezt pedig akkor is megkaphatjuk, ha partnerünk történetesen nem egy rézbőrű félisten.

Szeretkezés az ex-szel
Csak nem az exet sikerült ágyba csábítani múlt éjjel?! Ne aggódj, emiatt tényleg nem kell bűntudatot érezned! Tudatalattid csupán arra figyelmeztet, hogy a régi és a jelenlegi kapcsolatod között látsz némi hasonlóságot. Csak nem ugyanazt a hibát követted el már megint?

Egy ágyban egy idegennel
Egy vadidegen pasi? Méghozzá egy viharos szex-jelenet keretében? Akkor jelenlegi kapcsolatodban minden bizonnyal nem élheted ki eléggé erotikus fantáziádat.






Álomképek és jelentésük
Alma – felhívás a szerelemre
Pezsgő – luxus utáni vágy
Ejtőernyő – szexuális kalandok utáni vágyakozás
Hegy – kielégítetlen szexuális vágy
Lovaglás – szexuális szabadság iránti vágy
Telefon – nyitottság az érzéki üzenetekre
Utazás – több magány iránti szükséglet

Nyilvános meztelenség
Meztelenül zötykölődsz a helyi járaton, pőrén toporogsz egy fényűző partin? Ha jól érezted magad ruha nélkül – az álomfejtők szerint – nyitottabbá kell válnod abban a szituációban, amitől félsz. Ha viszont megalázónak érezted a helyzetet, akkor védtelennek, sebezhetőnek tartod magad.

Megkötözve
Az izgalomtól kipirulva fekszel az ágyon, kezeid szorosan összekötözve, moccanni sem bírsz.
Ez az álom nem mást jelent, mint hogy egyszer végre szeretnéd magad teljesen átengedni az élvezetnek, úgy, hogy közben véletlenül se kelljen bűntudatot érezned.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top