nlc.hu
Szex
Sisi – Álom a szerelemrõl

Sisi – Álom a szerelemrõl

Rendhagyó szerelmes regény történelmi köntösben, vagy rendhagyó történelmi regény szerelmes köntösben? Ez a kötet felvet egy-két kérdést!





Az egyszeri olvasó számára például azt, hogy történelmileg mennyire hiteles. Az átlag olvasó – jómagamat is beleértve – persze hajlamos hinni benne, hogy abszolút. Hiába, az írott szó hatalma… Mindenesetre hagyjuk ezt a kényes témát, és olvassuk inkább a könyvet. Mert a könyvet olvasni jó. Szerelmes is, meg fordulatos is, meg történelmi (?) is.

Persze lehetnek olyan olvasójelöltek – szintén jómagamat is beleértve -, akik úgy gondolják, már épp eleget hallottak a legendás Sisiről. (Egyébként is, hogy lehet valaki császárné ilyen komolytalan névvel…) Ők legjobb, ha teljesen új történetként próbálnak közelíteni a kötethez. Elvonatkoztatnak Romi Schneider alakjától, és elképzelnek helyette valaki mást, aki bizony az anorexia tüneteit mutatja (lám, lám, nem is olyan modern jelenség ez!), olyan valakit, aki a külsejével próbál hatalomhoz jutni, hiszen belső értékeire senki sem kíváncsi (kár, hogy a könyv sem hangsúlyozza túl ezeket). És persze egy olyan nő képe ez, aki szerelmes is, nem is egyszer.

Ha már ügyesen elfelejtettünk azon töprengeni, valóban minden úgy történt-e, ahogy a könyvben le van írva, még jól is szórakozhatunk!

Mindenesetre ha van valaki, aki mélyreható ismeretekkel rendelkezik Erzsébet életéről, és meg tudja ítélni, igaz-e minden leírt betű: értesítsen!












A könyv a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg, 2800 Ft-ért juthatsz hozzá, a szerzője Gabriele Marie Cristen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top