Szex

A hetedik ajtó

Lehet-e úgy élni, hogy minden percedrõl, gondolatodról, elmúlt vágyaidról, egykori kapcsolatodról õszintén beszélhess azzal az emberrel, akit szeretsz? Valószínûleg igen. De biztos-e, hogy a teljes õszinteség bölcs dolog?




Ha azt az íratlan szabályt követed, hogy a pároddal mindent megbeszélsz, akkor az összes gondolatotokat és érzéseteket meg kell osztanotok egymással. Azonban jobb, ha óvatos vagy, hiszen ha túl hamar, túl sok mindent mondasz el a másiknak, könnyen sebezhetővé válhatsz.

Minden kapcsolat ingatag talajon áll a kezdetekkor. Miért tárnád fel a szíved és csupaszítanád le a lelked valaki előtt, akit fél éve még nem is ismertél?

Mindketten kockáztattok. A kötelékek, különösen manapság, elég illékonyak. Míg te esetleg abban bízol, hogy nemcsak kiváló szexuális partnerre, hanem barátra is találtál, ő lehet, hogy csupán jól akarja veled érezni magát.

És ez természetesen fordítva is előfordulhat. Hidd el, attól nem lesz senkinek sem jobb, ha a magánéleted nyitott könyv.

Nyilvánvalóan sok pár szakításánál játszanak kulcsszerepet a titkok – ezért is, ahogy közelebb kerülsz kedvesedhez, úgy tárj fel egyre többet önmagadból. De a lényeg, hogy amíg nem jutottatok el egy úgynevezett „komfort szintre”, amiből mindketten csak nehezen lépnétek ki, addig jobb nem leleplezni mindent magadról.


A múlt árnyai

Persze nem hagyhatnak téged, és te sem a másikat teljes sötétségben, már ami a személyes dolgokat illeti. Vannak időszakok, amikor az információ magadban tartása nem megoldás. Különösen, ha olyasmiről van szó, ami közvetlenül érinti partnered vagy a kapcsolatodat.

A megcsalás – Ha igazán fontos neked a másik, akkor jobb, ha őszintén beszélsz a múltbeli (vagy akár jelenbeli) félrelépésedről, kilengésedről, mert kicsi a világ, és előbb-utóbb partnered fülébe is eljutnak a hírek.

Az örök szerelem – Lehet, hogy párod nem a nagybetűs, akivel már évek óta csak telefonon beszéltek, de ő az igazi, aki képes annyira szeretni téged, hogy elviselje a felállított rangsort. Soha ne használd ki, és ne vezesd félre kedvesed. A valaha volt nagy szerelmed temesd el, és légy nyitott arra, aki a jelent és a jövőt jelenti.

Szexuális vágyak – Miután kiélvezted kapcsolatod első, izgalmakkal teli hónapjait, könnyen felmerülhet benned a kíváncsiság, vajon veled jobb-e, mint az ex-szel. Ne adj hangot ennek a fránya kérdésnek sem magadban őrlődve, sem hangosan hisztizve. Nyilván veled a jobb, hiszen téged ölel, simogat, s nem a másikat.





Bizalommal szeretni

Jó, ha időben eszedbe vésed, hogy akkor igazán jó egy kapcsolat, ha a nőt és a férfit egyaránt hozzásegíti saját kibontakozásához, ahhoz, hogy önmagatok legyetek. Boldog és tartós kapcsolat mindig két önálló, szuverén ember együttélésének gyümölcse.

A szerelem, az egymáshoz tartozás nem azt jelenti, hogy minden titkotokat, életetek minden apró részletét feltárjátok. Sokan nem is sejtik, hogy az emberek akkor menekülnek hazugságba, ha kérdezik őket. Két olyan kérdés is van, amit jobb, ha nem teszel fel túl sűrűn, követelőzve és gyanakodva. Az egyik a „hol voltál”, a másik pedig a „mikor jössz haza”. Ez a két kérdés ugyanis azt jelzi, hogy birtokolni akarod a másik embert, és nem bízol meg társadban. Márpedig az ember nem tulajdon.
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy megőrizze életének bizonyos intimitásait. Néha szükségünk van a hallgatásra, arra, hogy a hetedik ajtó zárva maradjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top