nlc.hu
Szex
Szex, de hányadik randin?

Szex, de hányadik randin?

A válasz egyszerû, nem érdemes túlságosan bonyolítani. Csináld hited és habitusod szerint, partnereddel összhangban. Ha görcsösen jól akarod csinálni, biztos elrontod, ha önmagad adod, nem hibázhatsz.





Szabályok és szabálytalanságok

Kamaszok voltunk, és többen meggyőződéssel állítottuk, mi ugyan nem megyünk férjhez, illetve a fiúk nem nősülnek szűzen. Az egyik srác viszont kijelentette, csak egyetlen lánnyal szeretne majd szeretkezni, és vele is csak az esküvő után. Egyetlen kételkedő kérdést tettem fel neki: Mi lesz, ha nem lesz jó vele? Jó lesz, tudom, mondta magabiztosan. Végtelenül tiszteltem álláspontját, majd életét, amelyben kitartott hite mellett. De ugyanígy megértettem azt a lányt is, aki azt mondta, hogy nem szeret bele olyan férfiba, akivel nem jó a szex, ezért ha bejött neki a pasi, akkor az első randin le is feküdt vele.

Bolondság lenne másokhoz hasonlítani magunkat és az ő útjukon járni. Nem kell heteket várni, vagy a harmadik randin „most már mindenképpen adni valamit”. A kapcsolat éppen akkor lesz igazán jó, ha nem feszíti szét az elvárás és a megfelelni vágyás. Ha két ember igazán egy húron pendül, nem szabályok fogják irányítani kapcsolatukat, hanem ők maguk éreznek rá kapcsolatuk ritmusára. Pontosan érezni fogják, mikor vetkőzték le a gátlásaikat, vagy félelmeiket – ki milyen terheket cipel a vállán – és a lelkiséget mikor teszik teljessé testiséggel, vagy éppen fordítva.






Tévképzetek hálójában


Általában a nők panaszkodnak arra, hogy friss szerelmük túlságosan mohó, és a romantikus sétákat, hajnalba nyúló beszélgetéseket most már kiegészítené átszeretkezett éjszakákkal. Tévképzetek élnek a nőkben, mert miközben ők ugyanúgy vágynak a testiségre, mint a férfiak, gyötri őket a félelem. Ha gyorsan odaadják magukat, akkor a pasi gyorsan tovább is áll, mert „a pasik csak azt akarják”, a nő viszont férjhez szeretne menni.

Több rossz hírem van ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy ugyanannyi nő akarja csak a szexet, mint pasi, nem érdemes általánosítani. A másik, hogy ha tényleg csak azt akarja a pasi, akkor miután megkapta, előbb vagy utóbb úgyis el fog menni, és nem számít, hogy meddig kellett várnia a szeretkezésre. A harmadik – ami józan ésszel könnyen belátható –, egy kapcsolat, ami zsarolásra épül – addig nem fekszem le veled, míg feleségül nem veszel, vagy le nem hozod a csillagokat stb. –, nem lesz hosszú távú, és a feltételek kimondásával együtt halálra ítéltetett.

Ugyanígy csúnya zsarolás és a kapcsolat végét jelzi – bármennyire is a kapcsolat elején vagyunk –, ha „nem fekszel le velem, akkor szakítunk”. Kár púderezni a tényeket, aki nem képes társ lenni ilyen helyzetekben, az a későbbiekben sem fog megváltozni. Ha menni akar, akkor menjen, majd jön más, majd jön jobb.






Csak nevetve


Vígjátéki helyzet, amikor két ember vágyik egymásra, de nem beszélnek, hanem inkább arra várnak, hogy a másik kitalálja gondolataikat. Ez persze csak a legritkább esetben szokott sikerülni. Mókás, amikor az elmúlt öt randi alkalmával mindketten arra vágytak, hogy öleljék, csókolják egymást, de mégse tették, mert mindketten féltek a visszautasítástól, vagy egyszerűen erősebb volt gyávaságuk.

Az ilyen túlfűtött szituációkat csak kommunikációval, humorral és némi határozottsággal lehet megoldani. A „gyere át hozzám vacsorára, és hozz egy üveg bort abból, amiről már olyan sokat meséltél”, vagy a „nézzünk nálam filmet” nem más, mint felhívás keringőre, a „menjünk inkább étterembe”, viszont ügyes kitérés. Kár lenne az egymásra hangolódást szabályokkal elrontani, inkább élvezni kellene pezsgését, varázsát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top