Szex

A szerelmesregények anyjától

Két regényt is olvastunk Danielle Steel számtalan mûve közül. Az egyik igazán nagyvilági, a másik igazán kalandos, történelmi. Mindenki ízlésére bízzuk, melyiket választja, az viszont biztos, hogy Steel ismét hozta formáját.





Visszhangok


A nagyasszony új regénye a XX. század első felének vészterhes világába visz bennünket. A történet az első világháború idején, 1915-ben kezdődik. A szereplők sorsát nem a harcok határozzák meg, hanem a szerelmesek eltérő családi háttere – a lány gazdag német zsidó család tagja, a fiú francia arisztokrata. A fiatalok a szerelmet, és vele együtt a kitagadást választják. A regény – Danielle Steel más műveihez hasonlóan – még egy nemzedék sorsát feldolgozza. Az özvegyen maradt anya egyedül neveli gyermekeit a hitleri Németországban. Hiába van francia nevük, hiába katolikusok, a zsidóüldözés őket is eléri. A tizennyolc éves Amadea, a karmelita apáca nem adja fel a harcot a táborban sem, bár elveszíti a családját, de megtalálja új életcélját, a szerelmet.

A regény minden emberi érzelmet felvonultat. Haragudhatunk az elvakult családokra, akik számára a valláshoz, fajhoz tartozás fontosabb, mint a boldogság; örülhetünk a fiatalok boldogságának, akik az egyszerű hétköznapokban is sok örömet lelnek; gyűlölhetjük a nácikat, stb.

És mindezek után nem kell félnünk, hogy zaklatott álmaink lesznek!






Második esély


Ez a regény igazán a nyarat idézi. A színhely: New York, Párizs és a francia Riviéra. A főszereplők világa: pazar divatbemutatók, trendi divatlapok, extravagáns estélyek. Betekintést kaphatunk a gazdagok és szépek világába, mindennapjaik örömeibe és küzdelmeibe.

A főszereplők: Fiona Monaghan, a Sikk magazin főszerkesztője és John Anderson, az üzletember magányosak, már nem a legifjabb korosztályhoz tartoznak, kialakult, megrögzött és nagyon eltérő szokásaik vannak. Vajon két, egymástól alapvetően különböző ember képes-e annyira megváltozni, hogy együtt élhessenek? Az írónő bízik ebben!


A könyveket a Maecenas Kiadó adta ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top