Szex

Segítség! Csak a foglalt pasikat vonzom!

Legalább egyszer minden nõ megfogadja, hogy soha nem kezd foglalt férfival. Aztán amikor mégis vad románcba gabalyodik egy olyan fiúval, aki nélküle sincs egyedül, rájön, hogy szíve felülkerekedhet értékrendjén. És mi van akkor, ha sorozatosan ez történik?





Judit barátnőm nemrégiben hagyta el a bűvös harmincat, és kilépve egy hosszas, puha takaró melegével felérő kapcsolatból újra a társkeresők mezejére lépett. De innentől mintha csak valamiféle rontást szabadított volna magára, akármilyen férfiú sodródott is az útjába, előbb-utóbb kiderült róla, hogy már foglalt. Vagy körülbelül két perccel azelőtt vetett véget régóta tartó kapcsolatának. Vagy minden erejével azon volt, hogy feledésbe merítse azt. A lényeg, hogy valahogy – egész pontosan másfél év alatt 14 esetben – kiderült: a csalfa hím teljesen természetesnek gondolta, hogy a kellemes kitérő után visszatérjen a közös hálószobába – ahonnan majd újabb és újabb kalandokra indulhat.








Bármit megveszek, csak légy az enyém (erre az estére)…
A férfi és a vadászösztön

Persze az ilyen esetekben nem csak a férfiak a ludasak, hiszen azzal, hogy Judit belement a várakozás játékába, a saját bőrét vitte vásárra. Miközben természetes módon jól esett neki egy izgalmasnak tűnő fiú érdeklődése, megpróbálta eltussolni azt a tényt, hogy a választási küzdelemben (mármint közte és a legális barátnő között) nem biztos, hogy ő fog győzedelmeskedni.

Bárkivel megeshet, hogy annak ellenére, hogy minden úgy kezdődik, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva – a szemek összevillannak az éjjel-nappali közért polc-sorai felett, majd jön a suta telefonszámcsere, randi egy hangulatos étteremben, és végül egy illúzióromboló vallomás -, olyan emberbe botlik bele, aki mellett a női pozíció már be van töltve.

De mit tehetsz, ha menthetetlenül belehabarodsz a férfiba, annak ellenére, hogy este egy másik nő mellé bújik be az ágyba? Mit remélhetsz egyáltalán? Nos, ha a tények ismeretében vállalod a kapcsolatot, tudnod kell, hogy az számtalan lemondással és örökös várakozással fog telni – amíg lovagod nem határozza el magát, és pontot nem tesz valamelyik ügy végére. De a férfiak nem járnak élen a döntéshozásban, főleg, ha kényelmük feladása a tét. Jó részük – ha kizárólag rajtuk múlna – időtlen időkig elélne a biztos régi és a bizsergetően izgalmas új együttes bűvöletében.






De mi lehet a baj Judittal, akivel sorozatosan ez történik? A magyarázat egyszerű: a foglalt pasik úgy érzik, nincs mit kockáztatniuk, ezért bátrabban vetik magukat a zsákmányra, mint egyedülálló társaik. A hiba tehát nem Juditban van, aki szeretne végre a magányosok nyílt vizéről a párkapcsolatok tengerére evezni, hanem a férfiakban, akiknek kiváló hatodik érzékük van arra, hogy a Judithoz hasonló magányos szíveket kiszúrják maguknak. És ilyenkor persze eszükbe sem jut, mi lesz majd annál a pontnál, amikor fény derül az igazságra.








Cseberből vederbe kerülünk?
Sokan vizsgálták már, hogy vajon van-e hasonlóság választásainkban, és valóban egy típust vonzunk-e.
• Ahhoz, hogy valakiről véleményt formáljuk, mindössze 100 másodpercre van szükségünk. Aki ezen a rostán kihullik, annak már meg kell küzdenie a kegyeinkért.
• A nők nagy részénél – emancipálódás ide vagy oda – még mindig fontos szempont a kiszemelt férfi státusza. A férfiak pedig – akármilyen kiábrándítóan is hangzik – alapvetően a külsőségek alapján döntenek.
• A férfiak irtóznak a kínos helyzetektől, míg a nők mindent azonnal tisztázni akarnak. Ezért esik meg gyakorta az is, hogy ahelyett, hogy bevallanák, van valakijük, vagy mégsem veled szeretnék folytatni, inkább örökre felszívódnak.
Tanuld meg a leckét, és lépj tovább!


Tény, hogy ha folyamatosan foglalt férfiak környékeznek meg, idővel beletörődőbbé válsz. Ám ha egy férfi azt látja, hogy elfogadod a feltételeket, akkor nem fog sietni. Sokkal célravezetőbb, ha mielőbb a tudtára adod: ez így neked nem jó.

Kineziológusok szerint, ha valami vissza-visszatér az életünkbe, azzal azt akarja jelezni nekünk, hogy egyszer és mindenkorra meg kell tanulnunk a leckét ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk az adott problémát.

Tehát ha mindig reménykedve várod, hogy a férfi elhagyja a barátnőjét, és az események mégsem számodra kedvezően alakulnak, akkor ideje elgondolkodnod azon, hogy miért kerülsz folyton ilyen szituba, és mi lehet az ügy tanulsága.

Ugyanakkor tudnod kell, hogy ha belemész, életed mindennapos részévé válik a megalkuvás. És habár természetesen meg van rá az esélyed, hogy végül téged választ majd, de ugyanígy arra is, hogy onnantól meg attól fogsz rettegni, hogy mindez veled is megtörténhet.








Ne hidd el, hogy máról holnapra felrúgja miattad régóta tartó kapcsolatát!
Íme néhány dolog, amit semmiképpen se tegyél, ha ép szívvel szeretnél kiszállni a viharos viszonyból


• Ne hidd el, hogy máról holnapra felrúgja miattad régóta tartó kapcsolatát! Saját tapasztalataidból is tudhatod, hogy egy kapcsolat lezárása hosszas folyamat.

• Ne bújj vele ágyba gyorsan, bárhogy is esküdözik, hogy csak téged akar. Ha komolyan gondolod vele, a várakozás nem gördíthet eléd/elétek akadályt, viszont az idő alatt bebizonyosodhat, hogy ő hosszútávon tervez-e.

• Ne csinálj jelenetet, ha felhívja a barátnője, amikor veled van. De miután letette a telefont, jegyezd meg higgadtan: „Ideje döntened.”

• Ne hívd fel és ne is találkozz a (volt?) barátnővel. Ezt nekik kell lemeccsezniük, te határold el magad a kettejük kapcsolatától!

• Ne hitesd el magaddal, hogy melletted senki sem képes elköteleződni, mert a jövőben tudat alatt is azon leszel, hogy igazold ezt az állapotot. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top