Szex

Mi lesz veled, szerelem?

Néha te is úgy érzed, hogy világunkból szép lassan kihal a romantika? Igaz, annyira még nem rossz a helyzet, hogy a hús-vér férfiakat a közeljövõben vágyainkat lesõ robotváltozataik váltsák fel, de az biztos, hogy a szerelem átalakulóban van.





Nagyszüleink fiatalságának idején még komoly etikett szerint zajlott az udvarlás, minden kiszámítható volt az első közös teadélutántól kezdve a menyegzőig, sőt még azután is. Napjainkban annyi a szingli, mint soha ezelőtt, és már nemcsak a férfiak, a nők is hódító hadjáratba kezdtek, hogy becserkésszék az elkényelmesedett férfinépet. Nos, a női-férfi szerepek összekutyulódását, a letaglózó válási statisztikákat és a virtuális ismerkedés fénykorát tanulmányozva a trendkutatók előtt már felderengett a szerelem jövője. Lássuk, szerintük hogyan alakulnak át a kapcsolatok…






“… A házasságokat pedig úgy kötik majd, mint valami szerződést: három illetve öt évre…”
Első tézis: 3-5 évente új házasság

Manapság mindent lecserélhetőnek és pótolhatónak gondolunk, így ha valami nem működik – és nincs ez másként a párkapcsolatunkkal sem – kilépünk belőle és keresünk egy újat. Hogy miért vagyunk ilyen telhetetlenek? Egyszerűen elkényelmesedtünk, és nem tudjuk megszokni (sem elfogadni), hogy a kezdeti lebegés és egymásért való korlátlan rajongás ideje előbb-utóbb lejár, és mi nem végteleníthetjük. Így a trendkutatók szerint könnyen lehetséges, hogy megszaporodik majd az egy főre jutó házasságok száma, sőt, az is megeshet, hogy ugyanazzal a férfival házasodunk össze újra meg újra.





A házasságokat pedig úgy kötik majd, mint valami szerződést: három illetve öt évre, amelynek lejártával a párok dönthetnek majd arról, hogy meghosszabbítják-e. Így senki sem érzi majd kényszerhelyzetben vagy csapdában magát, ha már nem az elvártak szerint alakulnak a dolgok. Ha viszont folytatni szeretnék, akkor hatalmas bulit csapnak, ami felér egy újabb esküvővel.






Második tézis: Az internet válik a társkeresés fő fórumává

Egyre többen kísérlik meg a világhálón megtalálni másik felüket. Ez nem is csoda, hiszen korunk nagy problémája a partnerválasztás, és ezen belül is az, hogy ugyan hol ismerkedjünk? A társkereső portálok virágkorukat érik, miközben a való életben szép lassan elfelejtenek ismerkedni az emberek. A net már ma is harmadik helyen áll a munkahelyen és a bulikon, összejöveteleken szövődött románcok után. Ám az első, rizikós, és gyakran mindent eldöntőnek hitt találkát később sem küszöbölhetjük ki, hacsak nem akarunk megmaradni a valóban plátói cyberszerelem szintjén. Az viszont tény, hogy mivel egyre többen próbálják ki a társkeresés ezen formáját, a választék egyre nagyobb.






“… a pár együtt látogat el a spermabankba, hogy kiválassza és megkapja az általuk ideálisnak talált donor utódját…”
Harmadik tézis: Divatba jön a DNS-shop


Különösen ez a század formálta át annyira a lehetőségeket, hogy napjainkban már igencsak irányítható, mikor vállalunk gyereket. Ma már a meddőséget is korszerűen kezelik, sokaknak sikerül teherbe esni orvosi segítséggel, akiknek néhány évtizede reményük sem lett volna a gyermekáldásra. Ma már az egyedülállók előtt sincs akadály, hiszen ott vannak a spermabankok. A kutatók prognózisai szerint könnyen lehet, hogy a jövő családalapítása – a minél tökéletesebb utód érdekében – úgy fog zajlani, hogy a pár együtt látogat majd el a spermabankba, hogy kiválassza és megkapja az általuk ideálisnak talált donor utódját, amit a férfi majd sajátjaként nevel fel, pedig megeshet, hogy egy fikarcnyi hasonlóság sem lesz közte és felesége gyermeke között. De ez nem fog gondot jelenteni, hiszen a cél a minél tökéletesebb gyermek felnevelése lesz.






Negyedik tézis: A fiatalabb pasi lesz a nyerő!

Nézzünk csak szét a sztárvilágban! Hollywoodban most egyértelműen az idősebb nő-fiatal férfi felállás a nyerő. És ez később sem lesz másként, hiszen a plasztikai és szépészeti eljárások fejlődésével a nők sokkal tovább megőrizhetik fiatalságukat és előnyös formáikat. Így 40 évesen jobban mutatnak, mint egykor 30 éves anyáik. Másrészt miután a női nem egyre erősödik, a fiatalabb partner mellett uralkodni vágyásukat is könnyebben kiélhetik a nők, mintha egy idősebb férfit választanának. Ráadásul a fiatal pasik kicsit visszahozzák az adott korszakot, netán a régvolt ifjúságot, mellettük egy idősebb nő végig domináns maradhat, miközben a csodált asszony szerepköréből sem kell kiszorulnia. Hiszen tapasztalatokban és női magabiztosságban garantáltan veri fiatal kedvese korosztályának lányait.






Ötödik tézis: Havi két együttléttel beérjük

Klasszikus tévhit, hogy a heti három szex tekinthető normálisnak. Legalábbis a kutatók állítják, hogy a távoli jövőben a havi kettő (azaz minden 14. nap) lesz az ideális. Miközben ugyanis mindkét fél arra vár, hogy a másikat éppen hangulatban találja, vészesen telnek majd a napok, vagyis a kölcsönösség minden eddiginél fontosabb szempont lesz. Így az együttlétek ugyan leritkulnak, viszont a felek maradéktalanul arra fognak törekedni, hogy ezekre valódi élményként gondolhassanak vissza, és kisatírozzák emlékeikből a gyors, egészségügyi numera fogalmát. Nos, reméljük ez utóbbi valóban csak jóslat marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top