Szex

Szerelemrõl szó sem volt!

Míg mi versenyt ûzünk a „nem hívom fel, mert õ sem hív” játékból, addig a férfiak számára a barátság örök kötelék. De mi történik, ha egy férfi válik bizalmasunkká? Van jövõje ennek a szövetségnek, vagy elõbb-utóbb elvérzik a hormonok vágóhídján?




Minden ötödik lány állítja: a legjobb barátja hímnemű. Ennek ellenére mindig is sokan kételkedtek a férfi-nő barátságok életképességében. Egy biztos, amelyikben előtérbe kerül a vonzalom, ott erőt próbáló feladatot jelent visszaállítani a korábbi állapotokat. Ezért nem árt tisztában lenni azzal, hol húzódik a határ a végzetes vonzerő és a jóban-rosszban között.


Minden barátság a közös élmények és a hasonló érdeklődés szálairól fakad, és akárcsak a barátnőinktől, a fiúcimborától is megértést és figyelmet várunk, vagyis pontosan azt, amit egy kapcsolattól is remélnénk, azzal a különbséggel, hogy a barátunkkal nem áldozunk a testiség oltárán. Egyszer sem és véletlenül sem, mert onnantól már aligha hívhatnánk barátságnak. A szakavatottak szerint a legtöbb ilyen viszony azért áll gyönge lábakon, mert a férfi-nő barátságok túlnyomó többségében az egyik fél (vagy titkon mindkettő) többre vágyik a szellemi élvezeteknél.














A fiúbarát előnyei a barátnőkkel és a potenciális udvarlókkal szemben:
• jobb humorérzékkel rendelkezik, mint a nők
• garantáltan nem lesz rád irigy a külsőd, a szakmai sikereid vagy a flörtjeid láttán, hallatán
• kiaknázhatod férfiúi tudását és erejét, anélkül, hogy nap mint nap főznöd kellene rá
• haveri köre potenciális vadászterületet jelenthet számodra
• visszaadja az önbizalmadat, és puszta létével csökkenti annak esélyét, hogy elsüllyedj a magány mocsarában
• egy férfi szemszögéből világít rá a gondjaidra
• nincs felé beszámolási kötelezettséged
• nem kell rejtegetned előle a narancsbőrödet






És a hátrányai:
• megeshet, hogy ha meg sem próbál hozzád közeledni, előbb-utóbb kétségbeesés kerít hatalmába: “biztos nem tart vonzó nőnek”
• teljes intenzitással csak addig működhet, ameddig nem jelenik meg az egyik fél életében a szerelem – egy harmadik személyében
• könnyebben kialszik, mint a lányokkal kötött barátság: szétzúzhatja a szexuális közeledés, a féltékenység és az egyoldalú szerelem is
Minden kezdet könnyű…

Az első fiúbarátomat Viktornak hívták, és minden délután hazacipelte az iskolatáskámat. Néha feljött hozzánk és degeszre tömte magát anyukám főztjével, aztán együtt írtuk meg a matekleckét. Aztán ahogy teltek az évek, egyre bonyolultabbá váltak a fiúkkal kötött barátságaim. Tizenhat évesen már határozottan nehezebben jutottam dűlőre a dologgal, hiszen ahányszor barátságot kötöttem a fiúval, mindig ott lógott a levegőben a szerelem fellángolásának ígérete. 

Nincs is baj addig a pontig, amikor először kólint fejbe felismerés, hogy a barátod vonzó és jó illatú, és annyira jó lenne hozzábújni. Na, akkor aztán lőttek az egésznek.

Statisztikák szerint minden második fiú-lány barátságban előtérbe kerül a szex, ráadásul a legtöbb ilyen barátságot mi tesszük tönkre, mert gyakrabban kezdeményezzük idejekorán az intim közelséget, mint hímnemű barátaink.

A legveszélyesebb időszaknak egyébként a krízishelyzetek számítanak, ilyenkor megnő a törődés iránti szükségletünk, és az addig pusztán baráti (vagy annak hitt) érzelmeink felerősödhetnek. Sok barátságot sodorhat veszélybe a szexuális érintkezés, a férfi  megijedhet a vele szemben támasztott elvárásoktól, vagy elbizonytalanodik, és máris megindul az elhidegülés. Persze időnként eget rengető szerelem is kinőheti magát belőle, de ahhoz meg kell várni a megfelelő pillanatot.


Barátságból szerelem?

A barátságok két fontos összetevője az érzelmi közelség és a tartósság. A barátságnak és a szerelemnek több közös vonása van: mindkettő főbb pilléreit a rokonszenv, a bizalom, egymás elfogadása és a hasonlóság alkotja. Szerelem esetén ezek kiegészülnek a szexualitással, az intimitással és az exkluzivitással.

Akárcsak a párválasztási folyamat kezdetén, a fiúbarátok kiválasztásánál is fontos szempont az attraktivitás. Ráadásul a korábbi ismeretség kétségtelen előnye, hogy a páros tagjai már eleve egy mélyebb kapcsolatból eveznek a szerelem vizeire.


A Szívtiprótól a Maciig – avagy melyik baráttípustól mit remélhetsz?

A Szívtipró ragaszkodik a függetlenségéhez, hiszen lételeme az örökös hódítás. Persze lelke mélyén ő is az Igazira vár, ami nagyon elszomoríthat téged, ha szeretnél továbblépni kettőtök ügyében. Akkor jársz jobban, ha barátként tekintesz rá, és ez annál érvényesebb, minél gyakrabban cserélődnek mellette a lányok. Ha téged a barátjának tekint ahelyett, hogy ágyba cipelne, tekintsd megtiszteltetésnek, mert ez nála valóban az irántad érzett tisztelet jele. Ezért tabu vagy számára. Vigyázz, bele ne habarodj!

A Számító haver arról ismerszik meg, hogy akárhány éve ismeritek egymást, még mindig képes meglepni, főleg azzal, hogy a leglehetetlenebb külsejű barátnőd után is képes érdeklődni. Nem csoda, hiszen minden nőismerősöd potenciális zsákmányt jelent számára. Azon se csodálkozz, ha a telefonban a „hogy vagy”-ot követő második kérdése már az, hogy éppen melyik barátnőd tengeti szingliként a napjait? Barátságotok valószínűleg egész addig megmaradhat, amíg meg nem jelenik életében a nagy Ő. Akkor viszont lehúzhatod a rolót.





A Lovag típus előnyös adottságai ellenére kifejezetten magányos. Ne akard mindenáron megmenteni, hiszen ő választotta ezt az életet a szép öltönyökkel és a felívelő karrierrel együtt. Viszont vedd néma dicséretnek baráti érdeklődését, hiszen ha valakinek, hát neki fontos, hogy a mellette feltűnő nő – még ha csak baráti pozícióban is – dekoratív és érdekes legyen. Még ha meg is fordul a fejében, hogy közelebb kerüljön hozzád, ezt a lehetőséget hamar elveti, hiszen nagy szüksége van barátokra.

Mindenki Macijának átlagos külleme mögött hatalmas szív dobog. Ő az, aki rendszeresen a te válladon sírja ki magát amikor kudarcok érik, ami gyakran megtörténik. Folyton a lelkébe tipornak a nők, miközben ő két stratégia között tipródik: hol teljes visszavonulót fúj, hol túlzott görcsösséggel és némileg esetlenül keresi álmai asszonyát. Könnyen lehet, hogy már nálad is próbálkozott, és miután belátta, hogy nem túl jók az esélyei, képes volt levedleni büszkeségét és barátként tekinteni rád. Hálából lásd el néhány jó tanáccsal női lélek rejtelmeiről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top